Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE 2 O mașină a căzut în lacul de la Ghioroc. Cadavrul șoferului, scos din apă

O mașină a căzut, marți seara, în lacul de la Ghioroc, iar în zonă au ajuns pompierii și scafandrii.

Incidentul a fost raportat după ora 23.00. Din primele informații reiese că mașina a părăsit partea carosabilă și a ajuns în lac. Deocamdată nu se știe câte persoane se aflau în mașina care a fost acoperită de apă.

ISU Arad a intervenit cu un echipaj de descarcerare grea, o autospecială cu scafandri, o barcă, 2 ofițeri și 7 subofițeri.

UPDATE

Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad au reușit, în jurul orei 04,00 să recupereze autoturismul căzut în Lacul Ghioroc.

Maşina a fost scoasă de la o adâncime de peste 15 metri.

Scafandrii nu au reuşit să-l găsească pe bărbatul care era la volan. Acesta este din Covăsânț și, conform unor martori, în seara zilei de marți s-a certat cu soția după care a amenințat că se va sinucide.

„Poliţiştii au fost sesizaţi prin 112 despre faptul că un bărbat de 42 ani, din Covasânţ, aflându-se la volanul unui autoturism pe malul Lacului Ghioroc, a pornit autovehiculul şi a sărit în lac, scufundandu-se aproximativ 15-20 de metri. Trupul bărbatului nu a fost încă găsit, la faţa locului continuându-se cercetările pentru a se stabili cu exactitate cauzele producerii evenimentului”, a declarat, miercuri dimineaţă, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Arad, Lorena Radu.

Scafandrii vor relua căutările pentru a găsi trupul bărbatului.

UPDATE 2

Trupul bărbatului a fost găsit și scos din apă, joi dimineața, urmând să fie preluat de Serviciul Județean de Medicină Legală, în vederea efectuării necropsiei.

Cei patru scafandri ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad au căutat, miercuri, timp de cinci ore, corpul şoferului de 42 de ani care a plonjat cu maşina în Lacul Ghioroc, fără rezultat. După-amiaza, au oprit căutările, pentru că potrivit procedurilor scafandrii au un timp limitat în care pot sta în apa rece (lacul având o temperatură de 3 grade Celsius) în decurs de 24 de ore.

Joi dimineaţă, căutările au fost reluate, victima fiind găsită. Conform ISU Arad, cadavrul a fost găsit la aproximativ 5 metri de locul în care s-a aflat mașina, la o adâncime de aproximativ 13 metri.

La marginea lacului s-au mai aflat rude ale victimei şi apropiaţi. Unii dintre aceştia au afirmat că bărbatul a spus, înainte de a pleca de acasă, că vrea să se sinucidă. În noaptea respectivă, el s-ar fi certat cu soţia, conform unor apropiaţi.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.