Ziarul electronic al arădenilor

„O lume pentru viață“. Marș organizat în Arad

O nouă ediție a „Marșului pentru viață“ se va desfășura în centrul Aradului, în ziua de sâmbătă, 24 martie, sloganul din acest an al evenimentului fiind „O lume pentru viață“.

Marșul este organizat de Asociaţia „Ikon“, Asociaţia „Filantropia“, în parteneriat cu Arhiepiscopia Aradului.

„Marşul pentru viață“ va începe la ora 13.00, când se va pleca din Piaţa „Avram Iancu“ spre Podgoria. Participanţii la marș vor face o oprire în faţa Secţiei Obstetrică Ginecologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, unde va fi rostită o rugăciune.

Apoi, participanţii se vor îndrepta spre Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Treime” de la Podgoria, unde va fi rostită o rugăciune.

 „Marșul pentru viaţă” are ca scop afirmarea și sprijinirea unor valori esențiale: dreptul la viaţă al tuturor persoanelor începând din momentul concepţiei şi familia ca temelie a unei societăţi prospere.

Tema din acest an a „Marșului pentru Viață”, prezentată sub forma unui mesaj-manifest adresat publicului, este „O lume pentru”.

Manifestul este o invitație la implicare în sprijinul femeilor însărcinate, care sunt constrânse să apeleze la avort, din cauza indiferenței și a lipsei de ajutor, uneori chiar din partea celor apropiați.

„Marșul pentru viață“ se va desfășura simultan în mai multe de orașe din România şi în oraşe din Republica Moldova.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.