Ziarul electronic al arădenilor

O lucrare de gravură este exponatul lunii aprilie, la Complexul Muzeal Arad

Exponatul lunii aprilie este o lucrare de gravură, semnata de artistul japonez Toshio Yoshizumi și poate fi văzută în Colecția de arta a muzeului.

Str. Gh. Popa de Teius 2-4, etaj II

Program de vizitare: Marti – Duminica, 9.00 – 17.00

Date tehnice:

Titlu: Visage – U

Autor: Toshio Yoshizumi

Tehnica: acvatinta si ac rece pe placa de cupru

Dimensiunea placii: 70×50 cm

Dimensiunea hartiei: 78×58 cm

Anul realizarii: 1992

„Proiectul Exponatul lunii derulat in cadrul Complexului Muzeal Arad pune accentul pe promovarea unei piese deosebite din colectia Muzeului, invitand publicul larg sa o descopere pe parcursul lunii in curs.

Pentru luna aprilie propunem o lucrare din Colectia de arta, lucrare realizata in tehnica acvatinta si ac rece, apartinand artistului Toshio Yoshizumi, realizata in anul 1992. Lucrarea face parte din ciclul Visage, reprezentand cea mai ampla serie din creatia artistului nipon. In acest ciclu de lucrari, artistul pune accentul pe figura umana. Nu ezita sa se autoportretizeze in contexte ce se inscriu intre cele doua extreme viata si moartea“ –  Dr. Adrian Sandu, artist vizual (Complexul Muzeal Arad).

Toshio Yoshizumi se naste in 1952 la Saitama, Japonia.

Incepand cu 1978 studiaza gravura, pictura si modelajul la Granada in Spania, ca mai apoi sa porneasca in descoperirea artei europene, prin intermediul celor mai importante muzee din: Spania, Franta, Elvetia, Italia, Olanda, Belgia si Maroc.
Incepand tot cu aceasta perioada se dedica total gravurii, participand la unele din cele mai cunoscute evenimente care aveau loc in Japonia la data respectiva (…).

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Complexul Muzeal Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.