Ziarul electronic al arădenilor

O grupare infracţională specializată în fraude informatice a acționat în Arad

O grupare infracţională specializată în fraude informatice, care acționa în mai multe orașe, printre care și Arad, a fost destructurată de poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate.

Poliţiştii, sub coordonarea procurorilor DIICOT Timişoara, au efectuat, joi, 14 percheziţii în cinci judeţe, pentru destructurarea grupării infracţionale.

Potrivit Poliţiei Române, poliţiştii au pus în aplicare opt mandate de aducere, persoanele respective fiind conduse la sediul DIICOT Timişoara pentru audieri.

„Percheziţiile au fost efectuate în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări faţă de 14 persoane, cu vârste cuprinse între 30 şi 60 de ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, falsificare de titluri de credit sau instrumente de plată, deţinerea de instrumente în vederea falsificării de valori şi accesul ilegal la un sistem informatics“, conform unui comunicat al Poliţiei Române.

Potrivit anchetatorilor, începând cu luna martie 2013, cei în cauză s-ar fi constituit într-un grup infracţional.

Din cercetări a rezultat că membrii grupării ar fi montat, la ATM-uri de pe raza municipiilor Arad, Timişoara şi Cluj-Napoca, dispozitive contrafăcute pentru copierea, în mod fraudulos, de date de carduri bancare. Ulterior, ar fi inscripţionat aceste date pe carduri neinscripţionate, folosindu-le pentru retrageri frauduloase de numerar din bancomate din alte ţări. Prin activitatea infracţională, s-ar fi cauzat băncilor un prejudiciu de aproximativ 65.000 de euro.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, şapte laptopuri, opt telefoane mobile, o tabletă, cinci HDD-uri externe, patru carduri de memorie, 12 stick-uri USB, un card bancar, înscrisuri, precum şi 267 de grame de fragmentate de substanţă vegetală de culoare olive.

Cele 14 percheziţii domiciliare au avut loc pe raza judeţelor Timiş (2), Bihor (8), Constanţa (2), Satu Mare (1) şi Dolj (1) şi au fost efectuate cu sprijinul luptătorilor de la Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor şi al jandarmilor din Timiş şi Constanţa.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.