Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE O furtună a provocat pagube în municipiul și județul Arad

GALERIE FOTO Zeci de copaci rupți, acoperișuri smulse, un autotren răsturnat pe autostradă, muncitori de la o fabrică din zona industrială răniți, mașini avariate și drumuri blocate, este bilanțul unei furtuni care a durat aproximativ 10 minute.

Furtuna de vineri după-amiaza a afectat municipiul Arad şi mai multe localităţi din împrejurimi.

Pompierii au fost solicitați să intervină în municipiul Arad pe străzile Armoniei, Barbu Lăutaru, Pădurii, unde zeci de copaci rupți au blocat drumurile sau au căzut pe mașini. În Pădurea Ceala, spre Măltăreț, 30 de copaci au fost puși la pământ în urma furtunii.

Vijelia a distrus acoperişurile a numeroase clădiri din Arad şi alte localităţi apropiate, iar sute de copaci au fost rupţi, căzând pe şosele, pe case şi autoturisme parcate. Circulaţia a fost îngreunată şi pe DN7 Arad-Deva, DN 69 Arad – Timişoara şi pe drumuri judeţene, din cauza copacilor căzuţi pe partea carosabilă.

De asemenea, pe autostrada Arad – Timişoara au fost înregistrate incidente în trafic. Un automarfar s-a răsturnat, din cauza vântului, fiind blocate două benzi, autovehiculele fiind astfel dirijate pe banda de urgenţă.

Tot pe autostradă, şoferul unui microbuz a pierdut controlului volanului, din acelaşi motiv, de asemenea blocând cele două benzi anterior menţionate, circulaţia desfăşurându-se tot pe banda de urgenţă a autostrăzii.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, zece angajaţi de la Leoni au fost răniţi de o uşă de mari dimensiuni, din sticlă, în momentul în care aceasta a fost smulsă din balamale. Sticla spartă le-a produs victimelor tăieturi pe corp.

Echipaje cu medici ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi SMURD i-au preluat pe răniţi şi i-au transportat la spital.

Reprezentanţii Spitalulului Judeţean spun că au preluat răniţii, iar unii sunt în stare gravă, dar stabilă, cu răni profunde. Doi dintre răniţi, care au fost loviţi violent de uşa smulsă de vânt, au fracturi.

La ieşirea din Arad, unde există o fabrică de amporă pentru construcţii, vijelia a produs pagube, ridicând în aer baxuri cu amporă care fuseseră depozitate în curte şi care au fost aruncate în câmp.

Furtuna a mai rupt numeroase indicatoare rutiere pe drumurile naţionale şi judeţene din Arad, a distrus panouri publicitare şi a provocat întreruperi în furnizarea energiei electrice în mai multe locuri din judeţ.

Echipe ale ISU Arad sunt solicitate, prin numărul de urgenţe 112, să intervină în mai multe zone, iar autorităţile continuă să inventarieze probleme semnalate de primăriile din judeţ.

Vijelia a distrus acoperişurile a numeroase clădiri din Arad şi alte localităţi apropiate, iar sute de copaci au fost rupţi, căzând pe şosele, pe case şi autoturisme parcate. Circulaţia a fost îngreunată şi pe DN 7 Arad – Deva, DN 69 Arad – Timişoara şi pe drumuri judeţene, din cauza copacilor căzuţi pe partea carosabilă.

De aemenea, pe autostrada Arad – Timişoara au fost înregistrate incidente în trafic, respectiv două automarfare s-au răsturnat în zona municipiului Arad, fără a se bloca traficul complet.

La ieşirea din Arad, unde există o fabrică de amporă pentru construcţii, vijelia a produs pagube, ridicând în aer baxuri cu amporă care fuseseră depozitate în curte şi care au fost aruncate în câmp.

Furtuna a rupt numeroase indicatoare rutiere pe drumurile naţionale şi judeţene din Arad, a distrus panouri publicitare şi a provocat întreruperi în furnizarea energiei electrice în mai multe locuri din judeţ.

Echipe ale ISU Arad sunt solicitate, prin numărul de urgenţe 112, să intervină în mai multe zone, iar autorităţile continuă să inventarieze probleme semnalate de primăriile din judeţ.

UPDATE

„Împreună cu echipele de intervenţie ale municipalității, ne-am deplasat în zonele sensibile din oraș, unde pagubele în urma furtunii au fost cele mai mari.

Le mulţumesc tuturor celor care au intervenit şi care încă intervin pentru remedierea situației. S-au folosit peste 20 de drujbe și utilaje, pe teren sunt mai multe echipe de intervenție, de la Gospodărirea Comunală, ISU, ENEL și echipe de voluntari.

Protecția Civilă din Primărie este deja în contact cu arădenii care și-au pierdut acoperișul caselor sau care este avariat de furtună.

Vom continua degajarea astfel încât până mâine să reușim să soluționăm în întregime situația”, a declarat primarul Aradului, Gheorghe Falcă.

foto: Facebook/Radar Arad

CITITI SI: Pagube provocate de furtună la Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Creşterea Bovinelor

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.