Ziarul electronic al arădenilor

O furtună a doborât câţiva arbori peste autoturisme, în Arad

O furtună care s-a abătut, miercuri, asupra municipiului Arad, a doborât câţiva arbori, care au avariat autoturismele parcate sub aceştia.

Conform ISU Arad, arborii s-au prăbuşit peste câteva autoturisme pe străzile Mioriţei şi Felix, ambele situate în cartierul Micălaca. Pentru a înlătura arborii prăbuşiţi peste autoturisme, la faţa locului s-a deplasat un echipaj de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad. De asemenea, un alt echipaj din cadrul Detaşamentului de pompieri al ISU Arad a fost solicitat pentru a interveni cu o motopompă pentru a scoate apa care a inundat subsolul Bisericii Penticostale de pe strada Renaşterii, din acelaşi cartier.

Pasajul rutier care leagă strada Voinicilor de Zona 300, din acelaşi cartier, Micălaca, a fost inundat de şuvoaie de apă, poliţiştii locali oprind circulaţia autovehiculelor timp de câteva zeci de minute. La faţa locului s-au deplasat echipe de intervenţie de la Compania de Apă Arad, cu motopompe, pentru a evacua apa din pasaj în vederea redeschiderii circulaţiei rutiere pe acesta.

Primăria municipiului a informat că, prin intermediul Gospodăriei Comunale, a intervenit pentru remedierea tuturor avariilor produse de furtună.

„O echipă formată din 6 persoane, dotată cu două drujbe şi o scară a întervenit în cartierul Micălaca, zona 100, în Parcul «Sfânta Maria» (fostul «23 august») şi pe strada Renaşterii pentru a  îndepărta copacii doborâţi de furtună“, se arată într-o informare a Primăriei Arad.

Şi echipele de intervenție ale Companiei de Apă Arad au fost mobilizate. Acestea au intervenit în zona Pasajului Voinicilor şi pe Bulevardul Titulescu pentru evacuarea apei pluviale de pe carosabil.

„Aradul a fost în această după-masă sub avertizare cod portocaliu de vijelii, intensificări ale vântului și averse ce au cumulat 30-35 l/mp. Din cauza cantităților mari de precipitații în timp scurt, în mai multe zone din oraș, canalizarea a făcut cu greu față. De asemenea, din cauza furtunii a fost afectată și una dintre pompele din zona viaductului de pe strada Voinicilor, lucru ce a dus la acumularea de apă în zonă.

Toate echipele de intervenție ale Companiei de Apă Arad au acționat acolo unde au fost semnalate probleme, pentru a îndepărta apa de pe carosabil. S-a intervenit în special în cartierul Micălaca, în zona Gemi Center, pasajul de pe strada Voinicilor, pe străzile Junilor și Constanței dar și în alte locații de unde sosit reclamații la Dispeceratul Canal al Companiei de Apă. Cu utilaje de tip WOMA și vidanje s-a acționat și pe Calea Aurel Vlaicu la ieșirea din oraș – în zona RAR“, a informat Compania de Apă.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.