Ziarul electronic al arădenilor

Numărul infecţiilor cu SARS-CoV-2 în Arad, mai mare cu 35% de la o săptămână la alta

Numărul infecţiilor noi cu SARS-CoV-2 confirmate în judeţul Arad în ultimele şapte zile este cu 35% mai mare decât în săptămâna anterioară, iar joi au fost raportate cele mai multe îmbolnăviri din ultima perioadă, respectiv 107 cazuri noi, cu peste 30 mai multe decât în oricare zi a săptămânii.

Potrivit buletinelor informative zilnice transmise de Prefectura Arad, cu privire la situaţia îmbolnăvirilor în judeţ, media infectărilor în ultimele două săptămâni a fost de 62 de cazuri noi în 24 de ore. Cel mai mare număr de cazuri înregistrate în 24 de ore în această perioadă a fost 78.

În ultimele şapte zile au fost înregistrate 501 îmbolnăviri, faţă de 369 în săptămâna anterioară, creşterea fiind de aproximativ 35% de la o săptămână la alta. Media zilnică a cazurilor noi a crescut de la 52 la 72, în ultima săptămână.

În privinţa deceselor, în ultimele şapte zile au fost înregistrate 20, faţă de 16 în săptămâna anterioară.

Incidenţa infectărilor cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori este, joi, de 1,37 la nivelul judeţului, faţă de 1,17 în urmă cu şapte zile şi 1,05 în urmă cu 14 zile.

De la începutul pandemiei, la nivelul judeţului au fost confirmate 17.128 infectări cu SARS-CoV-2 şi 662 decese provocate de boala COVID-19.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.