Ziarul electronic al arădenilor

Numărul din noiembrie al revistei Historia, dedicat Aradului

Revista Historia, probabil cea mai prestigioasă publicație de cultură istorică din România, dedică numărul său din luna noiembrie Aradului, anume rolului orașului nostru și al arădenilor în realizarea Marii Uniri.

Astfel, cititorii vor regăsi în paginile revistei, care apare în 15 noiembrie, un dosar tematic special, anunțat și pe copertă, în care Aradul este celebrat și documentat ca oraș al începutului Marii Uniri. Coordonat de Ciprian Stoleru, dosarul adună documente, fotografii și texte semnate de istorici prestigioși, mulți dintre ei arădeni: Simona Stiger, Felicia Aneta Oarcea, Corneliu Pădurean, Doru Sinaci etc.

Născut din inițiativa comună a revistei Historia și a unui ONG arădean (Grupul pentru Management și Mediere Culturală), numărul special al revistei, în sine un eveniment, va fi lansat și la Arad, în cadrul proiectului Arad, capitală politică a Marii Uniri, coordonat și finanțat de Centrul Municipal de Cultură Arad.

Astfel, săptămâna viitoare, în ziua de vineri, 23 noiembrie, de la ora 17.00, în sala Regele Ferdinand a Primăriei, redactorii Historia, împreună cu istoricii arădeni și alți invitați, se vor întâlni cu publicul arădean.

Prezentările lor vor fi urmate de o dezbatere liberă, condusă de redactorul șef al revistei, Ion M. Ioniță, și transmisă în direct de Adevărul live.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Centrul Municipal de Cultură Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.