Ziarul electronic al arădenilor

Noul prefect al județului Arad, învestit în funcție

Noul prefect al județului Arad, Florentina Horgea, a fost învestit, vineri, în funcție, la eveniment fiind prezenți reprezentanți ai Guvernului, ai administrației locale și județene, ai Bisericii, dar și ai instituțiilor deconcentrate.

Ceremonia de învestire s-a desfășurat în Sala Rotondă din incinta Prefecturii Arad.

Ministrul Economiei, Mihai Fifor, a citit Hotărârea de Guvern privind numirea Florentinei Horgea în funcția de prefect al județului Arad.

Apoi, noul prefect al județului Arad a depus jurământul. Florentina Horgea a spus că este „onorată pentru această numire într-o funcție care presupune multă responsabilitate și multă muncă.

„Din poziția de reprezentant al Guvernului în teritoriu voi urmări să se respecte toate măsurile cuprinse în Programul de guvernare, alături de colegii mei din instituțiile deconcentrate și structurile județene ale Ministerului Afacerilor Interne, colegi cărora doresc să le mulțumesc pe această cale pentru profesionalism și pentru colaborarea pe care am avut-o până acum. Îmi doresc să continuăm în același spirit de echipă și începând de astăzi.

Vreau să mai spun că am găsit și am lucrat cu un colectiv de elită aici la Prefectură, la serviciile de Permise Auto, Înmatriculări și Pașapoarte, iar împreună în activitatea noastră vom respecta cele trei principii: legalitate, eficiență și transparență. Îi mulțumesc și domnului Pribac pentru buna colaborare pe care am avut-o, pentru faptul că m-a sprijinit de când am venit aici în instituție și îmi doresc să colaborăm la fel de bine și de acum înainte”, a spus Florentina Horgea.

Fostul prefect al județului Arad, Cosmin Pribac, a mulțumit celor care în 2012 i-au acordat încrederea pentru a ocupa această funcție „onorantă“, reprezentanților instituțiilor publice, reprezentanților structurilor aparținând sistemului de apărare, ordine publică și siguranță națională din Județul Arad, autorităților locale și județene, personalului Instituției Prefectului.

„Fără sprijinul și ajutorul dumneavoastră nu puteam duce la bun sfârșit acest mandat. Mulțumesc în special familiei mele pentru modul în care a înțeles să fie alături de mine în această perioadă atât de solicitantă. Vă mulțumesc, doamnă Prefect, pentru sprijinul acordat din calitatea de Subprefect, vă felicit pentru numirea în funcție, vă doresc mult succes și vă asigur de sprijinul meu deplin”, a declarat fostul Prefect Cosmin Pribac.

La ceremonia de învestirea în funcție a noului prefect al județului Arad au fost prezenți Ministrul Economiei, Mihai Fifor, secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Mihai Dan Chirică, IPS Timotei Seviciu, arhiepiscop al Aradului, fostul prefect Cosmin Pribac, președintele Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Camera Deputaților, Dorel Căprar, deputatul Florin Tripa, președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, conducători ai instituțiilor deconcentrate și ai structurilor județene ale Ministerului Afacerilor Interne, colegi din Instituția Prefectului și Primăria Arad.

foto: Prefectura Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.