Ziarul electronic al arădenilor

Nouăsprezece cetățeni din Irak, opriți la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorul Poliţiei de Frontieră Curtici au depistat nouăsprezece cetăţeni din Irak, solicitanţi de azil în România, care au încercat să iasă ilegal din ţară.

În cursul zilei de vineri, în cadrul unei acţiuni specifice pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din carul Sectorului PF Curtici au observat nouăsprezece persoane care se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria.

Persoanele în cauză au fost reţinute la aproximativ 500 de metri interior faţă de linia de frontieră şi au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Curtici pentru cercetări.

„S-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak, patru femei, unsprezece bărbaţi si patru minori, solicitanţi de azil în România, adulţii având vârste cuprinse între  23 şi 37 de ani, iar minorii intre 2 si 16 ani. La cercetări, cetăţenii irakieni au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schenghen şi au recurs la această metodă pentru că nu posedau o viză valabilă. Au mai relatat că s-au deplasat cu autoturisme taxi până în localitatea Curtici, de unde şi-au continuat călătoria pe jos până în momentul reţinerii“, informează Poliția de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră au întrerupt călătoria persoanelor în cauză şi au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.