Ziarul electronic al arădenilor

Nouă migranţi şi o călăuză, depistaţi la Vărşand

Poliţiştii de frontieră de la Vărşand au depistat nouă cetăţeni din Pakistan, Iran şi Siria, care au încercat să ajungă ilegal într-un stat din Spațiul Schengen, cu ajutorul unei călăuze de origine sârbă.

Poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand au declanşat, joi, o acţiune specifică pentru combaterea migraţiei ilegale.

„În jurul orei 23.30, aceștia au oprit pentru control, pe DN-79A, la ieșire din localitatea de frontiera Socodor, un autoturism marca Skoda Fabia înmatriculat în Serbia, care se îndrepta spre granița cu Ungaria. La volanul mașinii se afla cetăţeanul sârb Ştefan G., în vârstă de 22 ani, alături de care se mai aflau, în calitate de pasageri, nouă persoane, șapte bărbați și două femei. Deoarece pasagerii nu dețineau documente de identitate, aceștia au fost duși la sediul Politiei de Frontiera pentru cercetări“, se arată într-un comunicat de presă remis de Poliția de Drontieră.

În timpul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni pakistanezi, iranieni şi sirieni, cinci adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 48 de ani și patru minori, având vârste cuprinse între 7 şi 11 de ani, o parte din ei fiind solicitanţi de azil în România.

În cadrul cercetărilor preliminare s-a stabilit că șoferul sârb avea rol de călăuză și urma să îi transporte pe migranți până în apropierea frontierei cu Ungaria.

Totodată, s-a mai stabilit faptul că cele nouă persoane doreau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen.

„În cauză, poliţiştii de frontieră arădeni efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat cu privire la cei nouă cetățeni sin Pakistan, Iran și Siria, iar călăuza sârbă este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun“, se mai menționează în comunicatul de presă.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.