Ziarul electronic al arădenilor

Noua echipă de conducere a Prefecturii Arad, învestită în funcție

Noua echipă de conducere a Prefecturii Județului Arad a fost învestită, joi, în funcție, iar noul prefect, Toth Csaba, a declarat că prioritatea sa este să îmbunătăţească serviciile publice deconcentrate, pentru a ajuta oamenii când vin în contact cu ele.

„Trebuie să avem o maximă deschidere şi, chiar dacă potrivit legii suntem reprezentanţii Guvernului în teritoriu, eu aş dori să fiu şi reprezentantul arădenilor la Bucureşti. Deschiderea noastră este totală, dorim să ajutăm cu tot ce ne stă în putinţă proiectele Aradului şi să fim parteneri importanţi pentru autorităţile publice locale.

Privind colegii din instituţiile deconcentrate şi angajaţii din Prefectură, deschiderea noastră este, de asemenea, totală, cred că putem duce mai departe această echipă. (…) Încercăm să îmbunătăţim toate serviciile publice deconcentrate din subordinea noastră pentru a face cetăţenilor Aradului o viaţă mai uşoară când vin în contact cu aceste autorităţi“, a spus prefectul, după ceremonia de învestire.

Tot joi au fost învestiţi în funcţii şi cei doi subprefecţi: Dorel Ionel Sinaci (PNL) şi Vasile Valer Cătană (USR).

Dorel Ionel Sinaci și Vasile Valer Cătană au fost numiți, miercuri, subprefecți ai județului Arad, într-o ședință a Guvernului, ordinele de numire fiind publicate în Monitorul Oficial.

Sinaci a fost propus de PNL pentru postul de subprefect, iar Cătană de USR.

Până la numirea ca subprefect al județului Arad, Dorel Sinaci a fost directorul Bibliotecii Județene „A.D. Xenopol“.

Vasile Valer Cătană este licențiat în administrație publică și a activat timp de 27 de ani în mediul privat, iar la ultimele alegeri locale a obținut un mandat de consilier județean.

Noul prefect, Toth Csaba, în vârstă de 43 de ani, are studii în Drept şi Management, iar în perioada 2005 – 2010 a ocupat funcţia de preşedinte executiv al UDMR Arad. Între anii 2008 şi 2012 a fost consilier judeţean.

UDMR nu a mai avut niciodată în ultimii 30 de ani funcţia de prefect al judeţului Arad, însă a mai deţinut o funcţie de subprefect în perioadele 1996 – 2000, 2005 – 2009 şi 2010 – 2012.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.