Ziarul electronic al arădenilor

Nouă blocuri din Arad, reabilitate termic

blocNouă blocuri din municipiul Arad au fost reabilitate termic, valoarea investițiilor fiind de peste 3,4 milioane lei, iar finanțarea a fost asigurată prin Programul Operațional Regional 2007-2013.

Un număr de șapte blocuri, cu 156 de apartamente, au fost reabilitate în perioada martie 2014 – decembrie 2015.

Cele șapte blocuri sunt: bl. 207, str. Miorița, bl. 727, str. Vaslui, bl. 7, str. Imașului, bl. 318, sc. A, B, str. Alex.Popescu Negură, bl. V9, sc. A, B, Calea 6 Vânători, bl 309 sc. A,B, str. Elena Drăgoi, bl. 341, str. Gh. Ciuhandru.

Conform reprezentanților municipalității, la aceste blocuri a fost finalizată recepţia lucrărilor.

Valoarea totală a proiectului de reabilitare a celor 7 blocuri a fost de peste 2,8 milioane de lei, din care peste 2,3 milioane lei sunt din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, iar peste 513.000 lei din bugetul naţional.

Contribuţia beneficiarului, inclusiv cota aferentă asociaţiilor de proprietari a fost de peste 2,4 milioane de lei.

De asemenea, au fost finalizate lucrările de reabilitare termică la încă două blocuri, bl 161, str. Mioriţei, nr. 27, şi bl. V5, Calea 6 Vânători. La aceste blocuri este în curs de finalizare recepţia lucrării.

Valoarea reabilitării termice a celor două blocuri este de peste 618.000 lei.

„Peste 400 de persoane beneficiază de locuinţe reabilitate termic. În timpul desfăşurării lucrărilor de reabilitare termică au existat cazuri în care s-au semnalat tensiuni între proprietarii apartamentelor şi constructor, în special în cazurile în care proprietarii aveau balcoanele închise cu tâmplărie PVC şi nu au vrut să o înlocuiască în conformitate cu normele europene“, a declarat Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad.

Falcă a spus că municipalitatea încurajează asociaţiile de proprietari să depună cereri pentru reabilitarea termică blocurilor, cu fonduri europene.

„Considerăm că proiectul privind reabilitarea termică a blocurilor este bine gândit. Evident că am avut momente dificile în relaţia constructori-beneficiari, adică locatarii blocurilor. Cu această experienţă sperăm să avem o relaţionare mult mai bună pentru cererile de finanţare din exerciţiul financiar 2014 – 2020, unde Aradul are pregătite cereri pentru finanţarea reabilitării la peste 90 de blocuri. Încurajăm, în continuare asociaţiile de proprietari să depună cereri pentru reabilitarea blocurilor pe fonduri europene pentru că efectul este destul de mare, respectiv se reduce consumul agentului termică cu până la 30 la sută”, a mai afirmat primarul Aradului.

Lucrările de reabilitare termică la cele 9 blocuri au fost realizate de SC AF Consulting SRL București.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.