Ziarul electronic al arădenilor

NOU: Corespondenţe din Austria pentru cititorii actualitati-arad.ro

Începând de astăzi, actualitati-arad.ro vine în sprijinul românilor care vizitează Austria, printr-o rubrică în care vor fi prezentate evenimente importante, expoziţii, târguri, spectacole, precum şi obiective turistice.

E un nou început care dorim să se transforme într-o rubrică utilă tuturor românilor care ajung în Austria. Ideea acestei rubrici aparţine unei arădence, Rodica Roşca, stabilită în sudul Vienei, care a decis să-şi ofere serviciile voluntar cu scopul de a le fi de folos românilor aflaţi în vizită prin Austria.

”Observ că tot mai mulţi români vin în Austria şi Viena pentru cumpărături, turism şi nu în ultimul rând interesaţi de cultură. Voi oferi informaţii pentru ca, cei interesaţi să poată participa ţintit la evenimentele culturale de aici”, a transmis Rodica Roşca.

Redacţia actualitati-arad.ro îşi exprimă recunoştinţa, toată stima şi sincere mulţumiri pentru tot ceea ce va face Rodica Roşca pentru românii care vor ajunge în Austria, asigurând-o de o colaborare onestă şi benefică pentru cititorii noştri.

Corespondenţă de la Viena: “Michelangelo – schiţele unui geniu”

Iubitorii de artă au posibilitatea să viziteze în capitala Austriei, Viena, o expoziţie cu capodoperele lui Michelangelo Buonarroti, deschisă la muzeul Albertina.

În expoziţie sunt prezentate de la cele mai timpurii schiţe, la încercările sale pentru Capelle Sixtina. Pot fi văzute proiectelele artistului care se întind pâna la vârsta de 80 de ani. Pe simeze se mai regăseasc şi lucrări ale prietenilor şi colegilor de breaslă care au fost atribuite lui Michelangelo şi tablouri şi reliefuri care au fost făcute după ideile lui. Expoziţia este deschisă până în 9 ianuarie 2011.

Considerat cel mai important artist al Renaşterii italiene, Michelangelo (1475-1564) a ajuns să fie expus la Viena pentru prima dată după mai bine de 20 de ani.

Expoziţia prezintă peste o sută de capodopere ale artistului, care au fost expuse în cele mai reprezentative muzee ale lumii. Bazându-se pe studiul corpului şi anatomiei umane şi inspirat de sculpturile antice, Michelangelo a reuşit să găsească o perfecţiune ideală şi monumentală a corpului uman. Însoţit de o multitudine de idei, în cei 75 de ani de creaţie, Michelangelo a exprimat în operele sale o energie şi o putere deosebită, dar, în acelaşi timp, caractere şi emoţii, toate cu un rafinament particular deosebit.

(Rodica Roşca)

Detalii utile despre expoziţie

Adresa: Albertina, Albertinaplatz 1 (în centrul Vienei, în spatele Operei)

Expozitia este deschisă zilnic între orele 10.00 şi 19.00, miercurea până la 21.00.

Preţul unui bilet:

pentru adulţi 9,50 euro

pentru pensionari 8,00 euro

pentru studenţi 7,00 euro

pentru copii şi tineri sub 19 ani intrarea este gratuită

Pentru grupurile de peste 10 persoane se face reducere

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.