Ziarul electronic al arădenilor

Notar public din Arad, judecat pentru abuz în serviciu

judecataUn notar public din Arad a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, acesta fiind acuzat că a produs un prejudiciu de 50.000 de euro.

Conform Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara, noratul public Savin Năstase a autentificat la data de 2 iulie 2012 un contract de cesiune de creanţă, deşi cunoştea faptul că garantul ipotecar a fost pus sub interdicţie judecătorească şi că acesta nu putea garanta cu bunurile sale o datorie a altuia, fără încuviinţarea instanţei de tutelă.

„Prin exercitarea de către inculpat a atribuţiilor de serviciu, cu încălcarea dispoziţiilor legale (…) s-a cauzat cesionarului un prejudiciu în valoare de 50.000

euro, sumă cu care acesta s-a constituit parte civilă în cauză. În vederea recuperării prejudiciului, prin ordonanţa din data de 9 martie 2016 procurorul a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului pe bunurile imobile aflate în proprietatea inculpatului Savin Năstase, până la concurenţa sumei de 50.000 euro“, se menționează într-un comunicat de presă remis, luni, de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara.

Dosarul a fost trimis spre soluţionare Curţii de Apel Timişoara.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.