Ziarul electronic al arădenilor

Noi instrucţiuni ale CNCAV privind vaccinarea anti-COVID în situaţii speciale

Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a informat, joi, că este permisă imunizarea cu un alt tip de ser pe bază de ARN Mesager pentru toate persoanele cărora le-a fost administrată prima doză de Vaxzevria (AstraZeneca) şi care au decis amânarea rapelului mai mult de trei luni.

CNCAV a emis nouă instrucţiune care vine în completarea celei emise la data de 13 august privind vaccinarea anti-COVID în situaţii speciale.

„Se permite vaccinarea cu un alt tip de vaccin pe bază de ARN Mesager pentru toate persoanele care au fost vaccinate cu prima doză de Vaxzevria/AstraZeneca şi care au decis amânarea rapelului mai mult de trei luni. În acest caz, nu este nevoie de recomandare medicală specială“, a explicat CNCAV.

Pentru persoanele vaccinate cu prima doză de Vaxzevria (AstraZeneca), care se află în primele trei luni de la administrarea acesteia, decizia de schimbare a tipului de ser la doza a doua se va stabili în urma unei recomandări medicale, conform contraindicaţiilor şi precauţiilor din Rezumatul Caracteristicilor Produsului (RCP).

„Atunci când o persoană dezvoltă infecţie cu SARS-CoV-2 după administrarea primei doze, schema de vaccinare va fi continuată, după vindecare, cu acelaşi tip de vaccin“, a menţionat CNCAV.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.