Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE: Nicolae Ioțcu, suspendat din funcția de președinte al CJ Arad

IOTCU-nicolae-martie-2012-300x181Prefectura Arad a emis, vineri, ordinul prin care Nicolae Ioțcu a fost suspendat din funcția de președinte al Consiliului Județean, după ce acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, pentru trafic de influență.

„La Instituția Prefectului – Județul Arad a fost înregistrată astăzi (vineri –  n.r.) comunicarea Tribunalului Timiș privind instituirea măsurii arestului preventiv față de Nicolae Petru Ioțcu, Președintele Consiliului Județean Arad. Drept urmare, în baza prevederilor art. 71 alin. (1) și art. 108 alin. (2) din Legea 215/2001, Prefectul Județului Arad a emis un Ordin privind constatarea suspendării mandatului de Președinte al Consiliului Județean Arad, al domnului Nicolae Petru Ioțcu. Conform prevederilor art. 71 alin. (3) din Legea 215/2001, suspendarea din funcție durează până la încetarea stării de arest preventive“, se arată într-un comunicat de presă remis de Prefectura Arad.

Tribunalul Timiș a decis, în data de 25 iulie, arestarea preventivă a președintelui Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu, pentru 30 de zile, acesta fiind acuzat de trafic de influență.

În cursul zilei de marți, Curtea de Apel Timișoara a respins contestația președintelui Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu, acesta urmând să rămână în arest preventiv.

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu (PNL), a fost ridicat, vineri, 24 iulie, de la locuinţa sa din comuna Vladimirescu şi dus la sediul DNA – Serviciul Teritorial Timişoara, unde a fost audiat pentru luare de mită.

În Ordonanţa de reţinere a procurorilor se arată că „în cursul anului 2012, inculpatul Ioţcu Petru Nicolae, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Arad, a pretins de la administratorul unei societăţi comerciale suma de 40.000 de euro, pentru a-şi exercita influenţa în cadrul procedurii organizate la nivelul Consiliului Judeţean Arad, pentru atribuirea preferenţială a unui contract de achiziţie publică privind «Furnizarea în leasing de echipamente medicale pentru dotarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad», în valoare de 1.600.000 de euro“.

Adrian Ţolea a declarat, luni că a preluat atribuțiile în baza unei dispoziții din luna martie a lui Ioțcu. Conform dispoziției, atribuțiile sunt preluate de Adrian Țolea în perioada absenței președintelui din instituție.

“Dispoziția are caracter permanent, dar în momentul în care prefectul va emite ordinul de constatare a suspendării președintelui ca urmare a arestării, intrăm sub incidența unui articol de lege care ne obligă să convocăm o ședință a Consiliului Județean, în care unul dintre cei doi vicepreședinți va fi ales președinte interimar cu votul secret al majorității consilierilor”, a precizat Țolea.

Acesta a mai adăugat că după ce unul dintre vicepreședinți va prelua șefia CJ, consilierii vor alege un alt vicepreședinte.

UPDATE

Consilierii județeni au fost convocați la o ședință extraordinară, unul dintre proiectele de ordinea de zi fiind desemnarea unui vicepreședinte al Consiliului Județean Arad în vederea exercitării atribuţiilor preşedintelui Consiliului Judeţean Arad pe durata suspendării de drept a mandatului acestuia.

Ședința a fost convocată pentru ziua de sâmbătă, la ora 10.00.

Vezi AICI ordinea de zi

CITITI SI:

Drăgan a făcut o înţelegere cu procurorii să-l denunţe pe Ioțcu

Ioţcu ştia că este urmărit de DNA. VEZI ce au descoperit procurorii

Nicolae Ioțcu rămâne în arest

Falcă: „Regret ce a făcut domnul Ioţcu“

Cristian Drăgan: “Nu vreau să fac declaraţii”

Ioţcu a primit o tranșă din mită într-o cutie de whisky

Nicolae Ioțcu a fost arestat. El se consideră nevinovat

Cristian Drăgan l-a „trădat” la DNA pe Nicolae Ioţcu

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.