Ziarul electronic al arădenilor

Nicolae Ioțcu s-a întors la conducerea CJ Arad

Nicolae-Iotcu-presedinte-cja-1-300x201Nicolae Ioțcu s-a întors, după 11 luni, la șefia Consiliului Județean Arad, după ce magistraţii Curţii de Apel Timişoara i-au ridicat, vineri, măsura controlului judiciar.

În urma acestei decizii a magistraților, Nicolae Ioţcu își poate exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Arad, până când se va forma noua echipă de conducere.

În cursul zilei de luni, Ioțcu s-a prezentat la Consiliul Județean și a urcat în biroul său, aflat la primul etaj.

„Instanţa a decis ridicarea tuturor măsurilor care erau impuse împotriva mea. Drept urmare, dacă am fost scos de sub control judiciar, nu fac altceva decât să pun în aplicare o sentinţă a instanţei care a decis, odată cu ridicarea controlului judiciar, că pot să îmi exercit funcţia”, a declarat Nicolae Ioţcu, citat de presa locală.

Ioțcu a mai spus că îşi va exercita funcţia de președinte al Consiliului Județean Arad până la finalul acestui mandat.

Ioţcu a fost şi arestat preventiv iniţial, apoi a fost plasat în arest la domiciliu, iar apoi sub control judiciar cu interdicţia de a părăsi ţara şi de a se întoarce la CJ Arad, unde a comis fapta. Nicolae Ioţcu a fost reţinut, pe data 24 iulie 2015, după ce a fost prins în flgrant când ar fi primit mită şi cercetat pentru trafic de influenţă în cazul unui cotract pentru aparatură medicală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, un contract în valoare de 1,6 milioane euro.

Ioţcu este acuzat că în schimbul mitei ar fi făcut presiuni ca firma pe care a dorit-o să câştige contractul.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.