Ziarul electronic al arădenilor

Nicolae Ioțcu rămâne în arest

iotcu1Curtea de Apel Timișoara a respins, marți, contestația președintelui Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu, acesta urmând să rămână în arest preventiv.

Tribunalul Timiș a decis, sâmbătă seara, arestarea preventivă a președintelui Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu, pentru 30 de zile, acesta fiind acuzat de trafic de influență.

Procurorul de caz a cerut arestarea lui Ioţcu, susţinând că probele strânse dovedesc că acesta nu era la prima faptă de acest gen.

În cursul zilei de luni, Curtea de Apel Timișoara a respins contestația depusă împotriva sentinței tribunalului, astfel că Nicolae Ioțcu va rămâne în arest.

“În temeiul art. 4251 alin. 7 pct. 1 lit. b C.p.p. raportat la art. 204 C.p.p. respinge contestaţia formulată de inculpatul I.N.P. împotriva încheierii penale nr. 147/DL/25.07.2015 pronunţată de Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş în dosar nr. 5575/30/2015. În temeiul art. 275 alin. 2 C.p.p. obligă inculpatul la plata sumei de 50 lei, cheltuieli judiciare către stat în contestaţie. Definitivă”, se arată în soluţia dată de judecătorii Curţii de Apel Timişoara.

Conform pressalert.ro, Nicolae Ioțcu a fost dus, marți, în sala de judecată legat cu aceeași pereche de cătușe de un alt inculpat.

Avocații lui Ioțcu au susținut, ca și în fața Tribunalului Timiș, pe de o parte că nu există probe, iar pe de altă parte că nu sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de trafic de influență.

La rândul său, președintele CJ Arad a spus că se declară de acord cu cele spuse de avocații săi.

CITITI SI:

Falcă: „Regret ce a făcut domnul Ioţcu“

Cristian Drăgan: “Nu vreau să fac declaraţii”

VEZI cum plănuia Ioţcu să câştige din bani publici

Ioţcu a primit o tranșă din mită într-o cutie de whisky

Nicolae Ioțcu a fost arestat. El se consideră nevinovat

Cristian Drăgan l-a „trădat” la DNA pe Nicolae Ioţcu

UPDATE 4: Preşedintele CJ Arad, prins când primea mită

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.