Ziarul electronic al arădenilor

Nicolae Ioțcu rămâne în arest la domiciliu

iotcu-300x196-300x196Tribunalul Timiș a hotărât ca președintele suspendat al Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu, să rămână în arest la domiciliu.

Instanța a respins, joi, cererea de revocare sau înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar sau a controlului judiciar pe cauţiune formulată de avocații lui Ioțcu.

„În baza art. 348 C.p.p., raportat la art. 207 al. 4 C.p.p., menţine măsura preventivă a arestului la domiciliu cu privire la inculpatul I.P. N., urmând ca legalitatea şi temeinicia măsurii arestului la domiciliu să fie verificată din nou, înainte de expirarea termenului de 30 de zile prevăzut de lege, respectiv data de 09.10.2015. În baza art. 242 C.p.p., respinge cererea de revocare sau înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar sau a controlului judiciar pe cauţiune formulată de inculpatul I.P. N., prin apărători aleşi, ca nefondată“, se arată în motivarea instanței.

Decizia instanței poate fi constestată în termen de 48 de ore.

Nicolae Ioțcu a fost eliberat din arest preventiv în ziua de 21 august.

Ioțcu a fost trimis în judecată de DNA Timișoara la data de 13 august, pentru trafic de influență, alături de directorul executiv al Direcției Tehnice Investiții din CJA, Adrian Nedelciu, acuzat tot de trafic de influență.

În același dosar a fost trimis în judecată și Alin Pătrașcu, administrator în cadrul Medicare Technics SA, pentru comiterea a două infracțiuni de cumpărare de influență.

Ioţcu a fost prins în flagrant când primea 10.000 de euro mită. „În data de 24 iulie 2015, cu ocazia primirii sumei de 10.000 euro de la persoana intermediară (reprezentând o nouă tranşă din suma totală de 40.000 de euro), inculpatul Ioţcu Petru Nicolae a fost prins în flagrant de către procurorii anticorupţie, asupra sa fiind găsită suma respectivă de bani“, au menționat procurorii anticorupție în ordonanța de reținere.

Nicolae Ioțcu a fost suspendat din funcția de președinte al Consiliului Județean Arad, în urma unui ordin emis de prefectul județului.

CITITI SI:

Nicolae Ioțcu, în arest la domiciliu

Nicolae Ioțcu a fost trimis în judecată

Sechestru pe banii lui Nicolae Ioțcu

Nicolae Ioțcu, suspendat din funcția de președinte al CJ Arad

Ioţcu ştia că este urmărit de DNA. VEZI ce au descoperit procurorii

Nicolae Ioțcu a fost arestat. El se consideră nevinovat

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.