Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE: Nicolae Ioțcu, în arest la domiciliu

iotcuuPreședintele suspendat al Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu, va judecat în stare de arest la domiciliu, el fiind eliberat din arest preventiv.

Tribunalul Timiş a respins, luni, cererea lui  Nicolae Ioţcu de înlocuire a măsurii arestării preventive cu o măsură preventivă mai uşoară.

Însă, Curtea de Apel Timișoara a hotărât, vineri, înlocuirea măsurii arestului preventiv dispusă faţă de Ioțcu, cu măsura arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 21 august, până la data de 19 septembrie.

Astfel, Curtea de Apel a dispus „punerea de îndată în libertate a inculpatului de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 59/UP/25.07.2015 dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză şi punerea de îndată în executare a măsurii preventive a arestului la domiciliu“.

Instanța a încredințat supravegherea respectării măsurii arestului la domiciliu Poliţiei Municipiului Arad.

Pe durata arestului la domiciliu, Ioțcu trebuie să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat.

Totodată, Ioțcu nu are voie să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale cu alţi participanţi la comiterea infracţiunii, precum şi cu martorii din dosar.

Tribunalul Timiș a decis, în data de 25 iulie, arestarea preventivă a președintelui Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu, pentru 30 de zile, acesta fiind acuzat de trafic de influență.

Nicolae Ioțcu, a fost trimis, în 13 august, în judecată de DNA Timișoara pentru trafic de influență, alături de directorul executiv al Direcției Tehnice Investiții din CJA, Adrian Nedelciu, acuzat de aceași infracțiune.

UPDATE

Soţia lui Nicolae Ioţcu l-a aşteptat în faţa penitenciarului mai bine de două ore împreună cu unul dintre apărători, conform pressalert.ro.

Nu a putut să-l ia acasă cu jeep-ul pentru că a venit o echipă de poliţişti de la Poliţia Arad care l-au preluat pe preşedintele consiliului judeţean pentru a-l transporta la domiciliu pe care va avea obligaţia să nu-l părăsească.

La ieşirea din puşcărie, Ioţcu a fost preocupat să nu fie filmat în maşina Poliţiei.

CITITI SI:

Nicolae Ioțcu a fost trimis în judecată

Sechestru pe banii lui Nicolae Ioțcu

Nicolae Ioțcu, suspendat din funcția de președinte al CJ Arad

Nicolae Ioțcu a fost arestat. El se consideră nevinovat

Șefii CJ Arad, în instanță. Ioțcu l-a dat în judecată pe Țolea

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.