Ziarul electronic al arădenilor

Nicolae Ioțcu, condamnat la 4 ani de închisoare

Fostul președinte al Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, sentința nefiind definitivă.

Tribunalul Timiș a pronunțat, marți, sentința în procesul în care Nicolae Ioțcu a fost judecat pentru trafic de influență. Alături de el au mai fost trimiși în judecată și fostul directorul executiv al Direcției Tehnice Investiții din CJA, Adrian Nedelciu, acuzat tot de trafic de influență, și Alin Pătrașcu, administrator în cadrul Medicare Technics SA, pentru comiterea a două infracțiuni de cumpărare de influență.

Nicolae Ioțcu a fost găsit vinovat de săvârșirea infracțiunii de trafic de influență și condamnat la 4 ani de închisoare. De asemenea, s-a dispus confiscarea sumelor 35.000 lei și 10.000 euro.

Adrian Nedelciu a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, iar Alin Pătrașcula un an, nouă luni și zece zile de închisoare cu suspendare sub supraveghere.

Sentința nu este definitivă putând fi atacată cu apel în 10 zile de la comunicare.

Procesul în care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioțcu, a fost judecat pentru trafic de influenţă a început anul trecut, în luna septembrie, la Tribunalul Timiş.

Ioţcu a fost prins în flagrant când primea 10.000 de euro mită.

„În data de 24 iulie 2015, cu ocazia primirii sumei de 10.000 euro de la persoana intermediară (reprezentând o nouă tranşă din suma totală de 40.000 de euro), inculpatul Ioţcu Petru Nicolae a fost prins în flagrant de către procurorii anticorupţie, asupra sa fiind găsită suma respectivă de bani“, au menționat procurorii anticorupție în ordonanța de reținere.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.