Ziarul electronic al arădenilor

Nicholas Cage are un portret din seminţe, la Arad

Daniela Kovats, arădeanca pasionată de realizarea portretelor din diverse seminţe, a dorit să-i mulţumească într-un fel aparte starului american Nicholas Cage pentru că a participat la Balul de Halloween de la Bucureşti. Aceasta a considerat că gestul actorului este de admirat, cu atât mai mult cu cât el s-a alăturat unui proiect de intregrare în societate a copiilor de etnie rromă.

Pentru că Nicholas Cage a făcut un gest caritabil cu scopul de a ajuta copiii rromi să meargă la şcoală, Daniela Kovats s-a gândit că merită răsplătit şi i-a făcut un portret din seminţe.

“Îmi place Nicholas Cage şi ca actor, dar m-a impresionat mult ca om, prin gestul pe care l-a făcut de a particpa la balul caritabil. Mi s-a părut un om ca oricare altul”, a spus Daniela Kovats.

Portretul lui Nicholas Cage este făcut din mii de seminţe de mac, in, mei care au fost montate, bucată cu bucată, pe o planşă. Arădeanca a lucrat mai bine de trei zile la acest portret şi spune că va încerca să i-l trimită actorului când se va întoarce la Bucureşti pentru filmări. Alături de portretul său, Nicholas Cage va primi şi un portret al lui Vlad Ţepeş, cunoscut ca în lume ca Dracula, realizat tot din seminţe.

Tablouri pentru serial

Daniela Kovats va semna un contract cu compania „Fine Art America”, producătorul serialului american “Neveste disperate”. Conform contractului, va realiza tablouri din seminţe pentru studiourile “ABC Studios”, în care au loc filmările.

“Trebuie să duc contractul la o firmă specializată în traduceri, după care mă voi prezenta la un avocat din Arad să mai discut odată termenii. În principiu, termenii din contract sunt acceptabili, mai ales că eu voi rămâne titulara copyright-ului şi că agreementul se limitează doar la lucrările pe care le voi trimite/prezenta pentru a fi cumpărate”, a mai spus Daniela Kovats.

Daniela Kovats a realizat peste 35 de tablouri din seminţe şi boabe diverse, majoritatea întruchipând artişti cunoscuţi în ţară şi în străinătate. Printre cei portretizaţi se numără Michael Jackson, Mr. Bean, Mel Gibson, Michael Douglas, Madonna, Sandra Bullock, Stela Popescu, Alexandru Arşinel, Florin Piersic.

(Paula Bulzan)

AICI IMAGINI CU CATEVA TABLOURI DIN SEMINTE

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.