Ziarul electronic al arădenilor

Nereguli descoperite la modernizarea drumului Pîncota – Târnova – Buteni

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a dispus, marți, remedierea unor nereguli constatate pe drumul județean Pîncota – Târnova – Buteni.

În urma controlului realizat pe șantier, Direcția Tehnică a Consiliului Județean a constatat că pe unele porțiuni asfaltul a cedat. A fost solicitat și un punct de vedere din partea proiectantului. Întreaga zonă în discuție va fi refăcută, pentru ca lucrarea să fie corespunzătoare.

„Am solicitat remedierea urgentă a porțiunii unde primul strat de asfalt a cedat. Am constatat că și o parte a traseului afectat de inundații trebuie reparat, acolo apa pur și simplu a spălat primul strat de asfalt. A fost o rupere de nori, înțelegem, dar trebuie refăcut ca lucrarea finală să fie de calitate. Avem controale permanente pe toate drumurile unde se lucrează în județ, sunt pe teren 12 persoane care verifică șantierele. Investim mult, deci pretindem calitate, aceste drumuri vor trebui să țină mulți ani de acum încolo, nu doar o iarnă și o primăvară”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Modernizarea drumului județean Pîncota-Târnova-Buteni face parte din strategia Consiliului Județean Arad de modernizare/reabilitare a 326 kilometri de drumuri județene în județul Arad.

Vorbim despre un tronson de 31,3 kilometri, pe care nu s-a mai intervenit substanțial de aproape 60 de ani, un tronson pe care îl refacem de la fundaţie. Modernizarea DJ Pâncota – Târnova – Buteni este finanțată de Consiliul Județean Arad din fonduri europene. Tronsonul Pâncota – Târnova – Buteni reprezintă lotul II al drumului județean Arad – Șiria – Pâncota – Buteni.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.