Ziarul electronic al arădenilor

Navetiștii așteaptă o rezolvare după anularea curselor Regiotrans

regiotrans-300x225Președintele Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu, solicită public Prefecturii să ia măsuri în ceea ce priveşte situaţia persoanelor care sunt în imposibilitatea de a ajunge la şcoală sau la locul de muncă, după ce cursele trenurilor operate de compania Regiotrans au fost anulate.

Ioțcu a afirmat, luni, că „sute de copii şi părinţi din judeţul Arad nu mai au posibilitatea de a circula spre şcoală sau la serviciu din cauza curselor anulate ale companiei Regiotrans“.

„Am primit sesizări din tot judeţul, de la oameni care nu pot ajunge la lucru sau nu îşi pot duce copiii la şcoală. În acest moment nu avem nici o informaţie referitoare la modul în care se vor rezolva aceste probleme. Solicit public Instituţiei Prefectului Judeţul Arad să intervină la Ministerul Transporturilor pentru a primi un punct de vedere şi a oferi un răspuns sutelor de persoane care navetează zilnic”, a declarat Nicolae Ioţcu.

Ioţcu a a mai afirmat că în cazul în care la Consiliul Judeţean Arad vor ajunge solicitări din partea administraţiilor locale aflate în imposibilitatea de a interveni pentru asigurarea transportului elevilor către şcoli, va da curs favorabil acestor solicitări.

„Primăria Bocsig a apelat la noi pentru soluţionarea problemei privind asigurarea transportului pe o distanţă de aproximativ 20 de km, pe ruta Răpsig-Sebiş, a celor aproximativ 50 de elevi domiciliaţi în satul Răpsig, care sunt înscrişi la şcoala gimnazială şi la liceul din Sebiş şi care, urmare a suspendării activităţii companiei feroviare care le furniza aceste servicii, se află în acest moment în imposibilitatea de a ajunge la cursuri. Am analizat împreună cu Compania de Transport Public pentru introducerea unei curse speciale şi rezolvarea de urgenţă a problemei”, a mai afirmat Ioţcu.

Regiotrans a operat în judeţul Arad curse pe rutele Arad-Sânicolau Mare-Valcani, Arad-Nădlac, Ineu-Cermei, Timişoara Nord-Arad-Gurahonţ-Brad, Grăniceri-Nădab şi Sântana-Grăniceri.

Niciuna dintre aceste curse nu se află pe lista celor preluate de CFR pentru asigurarea interimatului transportului. Până în momentul de faţă, arădenii afectaţi de anularea acestor curse nu au un primit informaţii cu privire la perioada în care se va relua circulaţia.

„Având în vedere toate aceste aspecte considerate a fi de interes general pentru arădeni, considerăm întemeiată solicitarea noastră, îndreptată spre Instituţia Prefectului Judeţului Arad, de a ne comunica un punct de vedere referitor la modul în care Ministerul Transporturilor înţelege să rezolve problema transportului oamenilor care au plătit abonamente şi acum se văd în imposibilitatea de a se deplasa la şcoli sau locuri de muncă”, a mai spus Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

CITITI SI: Trenurile Regiotrans nu mai circulă în județul Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.