Ziarul electronic al arădenilor

Nașterile și decesele se anunță online, în perioada stării de urgență

În vederea aplicării unitare a dispoziţiilor Decretului nr. 240/14.04.2020 privind prelungirea stării de urgenţă pe teritoriul României, Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Arad aduce la cunoştinţa unităţilor sanitare/medicilor de familie şi a tuturor persoanelor interesate, faptul că, în vederea declarării şi înregistrării naşterii sau decesului intervenit pe perioada stării de urgenţă, documentele necesare înregistrării actelor de stare civilă, respectiv certificatul medical constatator al naşterii/decesului, se transmit de către emitenţii acestora spre oficiul de stare civilă competent, exclusiv prin intermediul poştei electronice, nemaifiind necesară prezenţa persoanelor îndreptăţite la ghişeul de stare civilă.

Oficiul de stare civilă care a întocmit actul de naştere/deces, va transmite prin intermediul aceloraşi mijloace electronice, dovada privind înregistrarea naşterii, respectiv adeverinţa de înhumare/incinerare, urmând ca la încetarea stării de urgenţă să se elibereze, la cerere, certificatul de stare civilă.

Precizăm că, în perioada stării de urgenţă, nu mai este necesară solicitarea certificatul de deces în vederea obţinerii pensiei de urmaş sau plata ajutorului de deces.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.