Ziarul electronic al arădenilor

Municipiul Arad, reprezentat la „Open Doors Day“

IMG_9615Municipiul Arad a fost reprezentat, pentru al treilea an consecutiv, la „Open Doors Day – Ziua porţilor deschise la instituţiile europene din Bruxelles”, eveniment organizat în clădirea „Jacques Delors“ a Comitetului Regiunilor (CoR).

La evenimentul organizat la Bruxelles, în ziua de 28 mai, reprezentanţii Centrului Municipal de Cultură au expus, la standul dedicat Aradului, materiale de promovare a orașului, precum și produse tradiţionale din județ.

„Echipa arădeană a reuşit să atragă publicul, care a decis să ia parte la evenimentul în care şi-au prezentat ofertele 34 de oraşe şi regiuni din Uniunea Europeană. Produsele tradiționale din județul Arad i-au cucerit pe cei care s-au oprit să afle mai multe detalii despre Arad.

Alături de produsele tradiţionale – diverse sortimente de țuică, vin roșu, miere de albine, magiun de prune, cozonac cu nucă, biscuiți, cornulețe cu nucă și dulceață, grilliaș – standul Aradului i-a captivat pe cei care au urcat la etajul 5 al clădirii Comitetului Regiunilor prin intermediul a cinci scurt metraje care au rulat pe plasma, care au conturat zona dedicată special municipiului Arad și un film documentar care evidențiază patrimoniul construit din zona centrală a orașului“, se menționează într-un comunicat al Centrului Municipal de Cultură Arad.

Conform sursei citate, mulţi dintre cei care s-au oprit la standul Aradului au plecat acasă cu pliantele care oferă informaţii despre oraș şi cu promisiunea că vor vizita cât de curând municipiul nostru.

Potrivit estimărilor organizatorilor, în timpul zilei de sâmbătă, la evenimentul de la Bruxelles, la care oraşele şi regiunile din Europa au avut şansa să se prezinte, au fost prezenți peste 2.500 de vizitatori.

„Organizatorii le-au pregătit celor care au trecut pragul clădirii Jacques Delors o serie de surprize, atracţia principală încă de la intrarea la etajul al 5-lea al imobilului fiind animatorii profesionişti, care i-au invitat pe vizitatori să-i urmărească pe actorii teatrului Magic Land. Popasul la cele 34 de standuri pline de informaţii despre oraşele şi regiunile participante, de produsele tradiţionale din zonă, de gageturi şi atenţii dedicate vizitatorilor au fost punctul forte al evenimentului de la Bruxelles“, se mai menționează în comunicatul remis de Centrul Municipal de Cultură.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.