Ziarul electronic al arădenilor

Muncitori din Rovinari, angajați la o fabrică din Arad

cabluriZeci de persoane originare din Rovinari, județul Gorj, au fost angajate, în urma unei preselecţii, la două fabrici de cablaje auto din judeţele Arad şi Timiş.

Conform celor afirmate, vineri, de Laurenţiu Chivu, viceprimarul localităţii Rovinari, cele două companii din Arad şi Sânnicolau Mare care deţin fabrici de cabluri auto pun la dispoziţie câteva zeci de locuri de muncă.

Un număr de 60 de rovinăreni s-au prezentat la interviu, iar 50 dintre aceştia vor începe munca de săptămâna viitoare.

„Au fost mulţumiţi de condiţii şi de salarii. (…) Persoanele selectate vor lucra ca muncitori necalificaţi în industria de cablaje auto. Selecţia rovinărenilor s-a făcut în funcţie de cerinţele angajatorilor“, a spus viceprimarul din Rovinari.

Acesta a mai menționat că persoanele angajate trebuie să aibă vedere foarte bună, minim opt clase, atenţie la detalii, îndemânare şi disponibilitate de a lucra pe trei schimburi.

„Persoanele care vor lucra în cadrul fabricilor vor avea cazarea asigurată, transportul gratuit până în judeţele respective, iar salariul oferit de către angajator este de 1.085 de lei brut. De asemenea, se vor acorda tichete de masă, în plus sporul de noapte şi orele suplimentare“, a mai precizat Laurenţiu Chivu.

În luna martie, 80 de gorjeni au depus CV-uri pentru a se angaja la o fabrică de cabluri auto din Arad, care a organizat o preselecţie la Muzeul Judeţean Gorj.

„45 de gorjeni vor pleca, la Arad, acolo unde vor fi angajaţi la fabrica de cabluri «Leoni», pentru un salariu de 810 lei în mână şi bonuri de masă. Primele trei luni, cazarea este asigurată de firmă, urmând ca după aceea, dacă li se prelungesc contractele, gorjenii să îşi achite cazarea”, a spus, la preselecție, Silvia Pantoş, reprezentantă a unei firme de selectare din Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.