Ziarul electronic al arădenilor

Mucenici

Ingrediente:

Aluat:

500 gr. făină

250 ml. lapte/lapte de soia/apă

4 linguri ulei

25 gr. drojdie proaspătă

150 gr. zahăr

Sirop:

200 ml. apă

150 gr. zahăr

Vanilie

Miere

Nucă

Mod de preparare:

Aluat:

Într-un castron încăpător se pune făina, se face o gropiță în mijloc unde se pune zahărul. Drojdia se desface în puțin lapte cald, și se pune peste zahăr. Se lasă 15 minute la loc cald până își dublează volumul, apoi se amestecă din interior spre exterior, alternând lapte/apă și ulei până se obține un aluat elastic, nelipicios. Se frământă 15 minute, apoi se lasă 60 minute la dospit, până își dublează volumul.

Aluatul se răstoarnă pe masa de lucru și se împarte în 12 bucăți. Din fiecare bucată de aluat se formează câte un cerc, apoi se formează cifra 8.

Mucenicii se așează în tava de la aragaz, tapetată cu hârtie de copt și se mai lasă 20 minute la dospit.

Între timp se pornește cuptorul, se bagă tava și se lasă la foc mediu până se rumenesc.

Sirop:

Apa, zahărul și vanilia se fierb până se obține un sos mai gros.

Mucenicii se trec câteva secunde prin sirop, apoi se ung cu miere și se presară nuca măcinată.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.