Ziarul electronic al arădenilor

MTS a recunoscut minifotbalul ca disciplină sportivă în România

minge-de-fotbalMinisterul Tineretului și Sportului (MTS) a recunoscut minifotbalul ca disciplină sportivă în România, potrivit unui comunicat de presă.

Minifotbalul, sportul care a adus în România nu mai puțin de șase titluri europene, și-a îndeplinit unul dintre principalele obiective, acela de a fi recunoscut de Ministerul Tineretului și Sportului ca disciplină independentă, se arată în comunicat.

Acest sport există în țara noastră de foarte mult timp, însă a început să se practice sub formă organizată din 2008 când s-a desfășurat prima ediție a Campionatului Național.

Un an mai târziu, Răzvan Burleanu, Gavrilă Vasilescu, Ioan Onicaș și Paul Costaș au pus bazele Asociației Române de Minifotbal.

Forul înființat de actualul președinte al FRF (Burleanu, n. red.) a fost prima organizație sub tutela căreia s-au desfășurat competițiile naționale de minifotbal timp de trei ani. În 2011 s-a înființat Federația de Minifotbal din România, care este membru fondator al European Minifootball Federation (2012).

În palmaresul minifotbalului românesc se află șase titluri continentale, din tot atâtea posibile, cucerite în 2010 (Slovacia), 2011 (România), 2012 (Republica Moldova), 2013 (Grecia), 2014 (Muntenegru) și 2015 (Croația).

Următoarea ediție a EMF Euro este programată să aibă loc în vara acestui an, în Ungaria.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.