Ziarul electronic al arădenilor

MRU: „Trebuie să renunț la mandatul de senator de Arad“

mruMihai Răzvan Ungureanu, care a primit, marți, votul Parlamentului pentru a ocupa funcția de director al Serviciului de Informații Externe (SIE), a spus că are obligația de a renunța la mandatul de senator.

După anunţarea votului, Ungureanu a  depus jurământul în faţa Parlamentului, în calitate de director al Serviciului de Informaţii Externe.

Ungureanu a spus că obligaţia sa este de a renunţa la calitatea de senator, postul urmând să fie vacantat.

„Sunt foarte multe lucruri care procedural trebuie rezolvate şi e firesc ca odată cu votul şi cu tot ceea ce înseamnă procedura parlamentară, obligaţia mea este de a renunţa la poziţia de senator de Arad, postul se va vacanta“, a explicat Mihai-Răzvan Ungureanu, întrebat dacă va demisiona din Senat.

Mihai-Răzvan Ungureanu a fost numit, marţi, director al SIE de plenul Parlamentului cu 278 de voturi „pentru“’ şi şase „împotrivă“, dintr-un total de 284 de voturi valabil exprimate.

Mihai-Răzvan Ungureanu a declarat că va avea o colaborare instituţională foarte bună cu preşedintele Klaus Iohannis, dar şi „cu oricine va fi premier“.

„Domeniul informaţiilor este un domeniu al profesioniştilor, care nu poate să fie contaminat politic. Politica e exclusiv politica naţională. Îi apreciez pe toţi oamenii politici din Parlament care s-au ţinut departe de orice abordare emoţională. Ştiu ce înseamnă această validare prin vot (…) Astăzi sunt validat de o clasă politică şi cred că asta e dovada noastră de maturitate şi este semnul trifumfului statului de drept”, a mai spus Ungureanu în plenul Parlamentului.

Mihai Răzvan Ungureanu a fost nominalizat pentru a doua oară la conducerea Serviciului de Informaţii Externe, prima dată fiind director al SIE în perioada 2007-2012, la propunerea lui Traian Băsescu, atunci preşedinte.

Ungureanu a fost ministru de Externe între anii 2004-2007 şi premier între 9 februarie 2012 şi 7 mai 2012. El este senator de Arad şi prim-vicepreşedinte al PNL.

Postul de director al SIE a fost vacant din 22 septembrie 2014, când Teodor Meleşcanu a demisionat din această funcţie pentru a candida la alegerile prezidenţiale, susţinându-l ulterior, în al doilea tur, pe Victor Ponta.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.