Ziarul electronic al arădenilor

MRU, la Arad: „Partidele sunt dramatic afectate de corupţie“

mruSenatorul de Arad Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, vineri, că sistemul politic românesc este „dramatic afectat de corupţie“, iar partidele sunt „neatractive“ pentru cetățeni.

Mihai Răzvan Ungureanu a fost prezent, vineri, la Arad, iar într-o conferință de presă a afirmat că, în România, „cazurile de corupţie sunt cele care minează încrederea în clasa politică“.

„E un lucru clar, pe care, surprinzător, îl înţeleg şi adversarii noştri politici de la PSD, şi anume că viaţa politică din România, sistemul politic românesc, instituţiile politice, în speţă partidele, sunt dramatic afectate de corupţie. Noi, de multe ori tindem să spunem că actele de corupţie sunt mai frecvente în momentul în care un partid sau altul se află la guvernare. Eu cred că în ultimele săptămâni ne-am lămurit cu toţii că nu prea există deosebire. Doar că prezenţa unora la guvernare înlesneşte corupţia şi e limpede că ajunge, cel puţin pe seama informaţiilor publice la care avem acces, la cote inimaginabile“, a declarat Mihai Răzvan Ungureanu, prim-vicepreședinte PNL.

Liderul liberal a mai afirmat că în cazurile de corupție „este foarte neplăcut să constaţi că în unele cazuri cuantumul sumelor vehiculate, a banilor negri, ajunge cât o tranşă a FMI“.

„Cazurile de corupţie sunt cele care minează încrederea în clasa politică şi, pe de altă parte, minează încrederea în instituţiile democratice ale statului. Este un semn de rău augur să vezi că în clasamentul încrederii în instituţiile statului, în general instituţiile care garantează funcţionarea democraţiei, şi aici mă refer direct la Parlament, se află între «repetenţi». Iar în fruntea clasamentului sunt instituţiile ale căror mers intern este reglat de reguli militare sau similar celor militare. Într-un stat democratic, un asemenea fenomen trebuie privit cu mare îngrijorare“, a mai declarat Ungureanu.

Senatorul a mai spus în cadrul conferinței de presă de la Arad că „partidele, în momentul de faţă, devin neatractive pentru cetăţeni.

„Un partid nu poate funcţiona pe seama aceleiaşi resurse umane. El trebuie să fie atractiv pentru membri noi, pentru a selecta cât mai bine pe cei care mai târziu vor administra ţara. Când partidele devin neatractive şi gradul de încredere în partide, în legislativ, în procesul electoral, în general în democraţie, scade atât de mult, iar efectul este înfiorător. Pentru că lasă loc extremei politice“, a mai afirmat Mihai Răzvan Ungureanu.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.