Ziarul electronic al arădenilor

Mormintele eroilor Marii Uniri vor fi conservate

fotoMormintele eroilor Marii Uniri din județul Arad vor fi supuse unor acțiuni de ecologizare, întreținere și conservare, în cadrul cărora vor fi implicați elevi și profesorii acestora.

„Aradul a fost capitala politică a românilor transilvăneni. Aici s-a gândit și de aici s-a pornit la înfăptuirea Marii Uniri și a României Mari. Pentru întâmpinarea Centenarului Marii Uniri și pentru cinstirea memoriei eroilor și corifeilor arădeni care au întregit țara în acel 1 Decembrie 1918, vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Claudia Boghicevici, împreună cu Centrul Cultural Județean Arad și în parteneriat cu Liceul «Sever Bocu» din Lipova, organizează marți, 18 octombrie 2016, o acțiune de ecologizare, de întreținere și de conservare a mormintelor familiilor Ioan Suciu și Sever Bocu din cimitirul de la Șiștarovăț“, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Județean Arad.

La această activitate vor participa peste 30 de elevi-voluntari de la Liceul „Sever Bocu” din Lipova, dar și istorici arădeni, care le vor vorbi elevilor despre importanța cinstirii memoriei iluștrilor noștri înaintași.

Voluntarilor le vor fi oferite diplome de participare și vor fi răsplătiți, la primăvară, cu un sejur într-una din Taberele Centrului Cultural Județean Arad.

„Dorim să permanentizăm aceste acțiuni de întreținere a mormintelor și monumentelor eroilor și corifeilor arădeni care au contribuit la înfăptuirea Marii Uniri, împlicându-i atât pe tineri, cât și pe profesorii acestora.

Începem cu localitatea Șiștarovăț, dar vom continua și cu celelalte localități arădene, inclusiv cu municipiul, unde există destule morminte aparținând unor mari personalități care și-au adus, eroic, contribuția la realizarea acestui deziderat național, unele dintre acestea rămase fără urmași care să le întrețină.

Este o lecție de istorie vie și de trăire națională, pe care dorim să le-o oferim tinerilor de astăzi”, a declarat Claudia Boghicevici, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.