Ziarul electronic al arădenilor

Momente vesele cu Ionel Ciupe în CLM Arad

ciupeConsilierul Ionel Ciupe a stârnit râsul celor prezenți, miercuri, la ședința Consiliului Local Municipal Arad, după ce a propus amendamente la proiectul de buget a municipiului pentru 2016, care se regăseau în buget sau au fost aprobate prin alte proiecte, unele încă de anul trecut.

Înainte de a fi supus votului, Ionel Ciupe (ALDE) a anunțat că are 14 amendamente la proiectul de buget, dar în momentul în care a început să le citească pe primele, în sală au apărut și zâmbetele celor prezenți.

Deși i s-a atras atenția că amendamentele pe care le prezintă au fost incluse în proiectul de buget sau au făcut obiectul altor proiecte, unele votate chiar de el, Ionel Ciupe a continuat să dea citire doleanțelor sale.

Astfel, printre investiţiile cuprinse în buget, pe care Ciupe le-a transformat în propriile amendamente, se numără amplasarea bustului lui Ioan Rusu Şirianu, asigurarea de servicii de pază în parcurile din oraş, modernizarea intrărilor în municipiu şi reabilitarea a 15 tramvaie vechi.

Gheorghe Falcă, primarul Aradului, i-a explicat consilierului că aceste amendamente nu pot fi propuse deoarece se regăsesc în proiectul de buget pentru acest an, astfel că nu își mai au rostul, mai ales că au fost alocați bani pentru reabilitarea a 20 de tramvaie.

De asemenea, amplasarea unui nou bust al lui Ioan Rusu Șirianu, în locul celui furat, a fost aprobată anul trecut, când a fost alocată și finanțarea.

Însă, Ionel Ciupe a insistat ca amendamentele să fie supuse votului, susţinând că nu a fost prezent la şedinţa comisiei CLM din care face parte, deoarece a fost plecat din localitate.

Ciupe a continuat şirul amendamentelor, cu propuneri care au fost aprobate anul trecut. Printre acestea se numără achiziţionarea de către municipalitate a clădirii fostului Cazinou şi a clădirii Teatrului Vechi.

Printre amendamentele propuse de Ionel Ciupe s-a aflat şi unul care prevedea efectuarea unui studiu de fezabilitate privind construirea unui pasaj pietonal care să facă legătura între cartierul Aradul Nou şi strada Steagului din Sânicolaul Mic.

Însă, primarul i-a explicat că, înainte de a se realiza un studiu de fezabilitate, este necesară întocmirea unul Plan Urbanistic de Zonă, ceea ce ar trebui realizat de CFR.

Un alt moment care a stârnit râsul celor prezenţi în sală a fost cel în care Ionel Ciupe a cerut amenajarea unui teren de sport în zona Pieţei Soarelui, după ce, înainte votase un proiect privind amenajarea unei parcări în acelaşi loc.

„Aţi votat să cumpărăm Piaţa Soarelui şi să amenajăm acolo o parcare. La câteva minute, solicitaţi ca acolo să se facă teren de sport. E suprareal ce cereţi!”, i-a replicat primarul.

Dar, Ionel Ciupe a continuat cerând bani pentru amplasarea unei statuii a lui I.C. Brătianu în centrul Aradului, amplasarea statuii Lupoaica – Romulus și Remus în Piața Arenei şi Columna lui Traian.

„E o bâză ieftină ce se întâmplă aici”, a spus Ionel Ciupe, după intervenţia primarului, care i-a explicat că, anul trecut, a votat un proiect privind realizarea unei instalaţii de irigaţii în intersecţia din Piața Arenei, locul unde consilierul și-ar fi dorit o statuie.

Tot Ionel Ciupe a mai cerut și construirea unei case a multiculturalităţii în cartierul Sânicoaul Mic, dat un astfel de proiect a fost respins în anul 2014.

Ciupe a mai propus amenajarea unui parc în cartierul Grădiște, într-o zonă în care există o stație GPL și una de distribuție a carburanților.

Până să-și termine Ionel Ciupe citirea amendamentelor, jumătate din cei prezenți în sală a plecat.

După amendamentele lui Ionel Ciupe, respinse în totalitate, Marin Lupaş (PSD) a anunţat că şi-a pierdut curajul de a mai face amendamente, chiar dacă avea 20 pregătite, acesta prezentând numai unul.

Nu a fost cazul lui Gheorghe Săplăcan, care, la capitolul „Interpelări” a cerut bani pentru continuarea construirii Palatului Copiilor.

„Haideţi că începem să ne facem de râs. Construcţia Palatului Copiilor este lucrarea Ministerului Educaţiei, finanţată de ei, este în derulare şi este în grafic”, i-a răspuns primarul Falcă.

Un alt moment comic în timpul şedinţei a fost cel în care Lia Ardelean a cerut fonduri pentru reabilitarea unor clădiri școlare din Arad, astfel încât acestea să poate fi autorizate sanitar.

Consilierului i s-a explicat că mai sunt doar șase clădiri care nu sunt autorizate, însă și acestea au fost incluse în programe de reabilitare.

„Nu am avut aceste informații“, a spus Lia Ardelean, iar amendamentul i-a fost respins.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.