Ziarul electronic al arădenilor

Modificări la plățile indemnizațiilor persoanelor cu handicap

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad (DGASPC) informează persoanele cu certificat de încadrare în grad de handicap de pe raza județului că începând din luna ianuarie 2019 achitarea indemnizațiilor și a tuturor plăților către persoanele care se încadrează într-un grad de handicap este în competența Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială Arad (AJPIS).

Plata prestației sociale se va realiza, după caz, în funcție de opțiunea titularului, pe bază de mandat poștal sau în cont bancar.

Măsura este în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr. 1019/2018 privind aprobarea Procedurii de preluare de către agenţiile judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială, respectiv a municipiului Bucureşti, a personalului cu atribuţii în efectuarea plăţilor prestaţiilor sociale pentru persoanele cu handicap de la direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului judeţene, respectiv ale sectoarelor municipiului Bucureşti, a Procedurii de acordare a plăţilor, precum şi situaţiile de suspendare, modificare, încetare a dreptului la prestaţiile sociale pentru persoanele cu handicap, precum şi pentru modificarea Statutului propriu de organizare şi funcţionare al Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 151/2012.

Prin urmare, pentru drepturile persoanelor cu handicap aferente lunii decembrie 2018 plata a fost efectuată în luna ianuarie 2019 de AJPIS Arad.

Persoanele încadrate în grad și tip de handicap care au sesizat eventuale întârzieri privind încasarea indemnizațiilor de handicap sunt îndrumate să se adreseze Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Arad, str. Horia nr.7 corp B, etaj 1,  Tel: 0257-280.157;  0257-212.078; 0257-212.079 sau prin  E-mail: ajpis.arad@mmanpis.ro.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de DGASPC Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.