Ziarul electronic al arădenilor

Modernizarea staţiei de transformare Teba, finalizată

Distribuitorul de energie E-Distribuţie Banat, parte din grupul Enel, a anunţat joi că a finalizat proiectul de modernizare a staţiei de transformare Teba, după investiţii de aproape 10 milioane de lei, cu scopul de a îmbunătăţi calitatea serviciului de distribuţie de electricitate pentru circa 16.500 de clienţi.

„Astfel, staţia de transformare de înaltă/medie tensiune 110/20 kV va asigura servicii îmbunătăţite consumatorilor casnici dar si celor industriali din zona centrală a Municipiului Arad, printre care se numără staţia de epurare a apelor uzate, aeroportul Arad, Spitalul Judeţean, centrul de dirijare a zborurilor. În total, staţia de transformare Teba deserveşte aproape 16,500 clienţi de joasă tensiune (majoritatea casnici) şi 16 consumatori mari, alimentaţi din reţeaua de medie tensiune”, a informat Enel, într-un comunicat.

Lucrările de modernizare au presupus înlocuirea aparatajului primar de înaltă tensiune şi a echipamentelor de circuite secundare aferente, cu aparatură de ultimă generaţie, asigurând astfel performanţe tehnice superioare, îmbunătăţind fiabilitatea reţele şi optimizând activitatea de mentenanţă.

De asemenea, capacitatea staţiei de transformare a fost dublată, ajungînd la 50 MVA, prin instalarea unui nou transformator de putere de 25 MVA, asigurând astfel posibilitatea conectării în condiţii optime a unor noi consumatori din zona industrială din Arad.

Lucrările menţionate sunt parte a unui program mai amplu de investiţii realizat de companiile de distribuţie ale Enel în România, care vizează asigurarea unui serviciu adecvat pentru consumatorii finali, posibilitatea de control la distanţă şi îmbunătăţirea calităţii şi securităţii reţelei.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.