Ziarul electronic al arădenilor

Modernizarea Stadionului UTA nu va fi gata în acest an

Lucrările de modernizare a Stadionului „Francisc Neumann-UTA“ nu vor fi finalizate anul acesta, așa cum au anunțat inițial autoritățile locale, la începerea lucrărilor, antreprenorul estimând că în 2017 va fi finalizată etapa de extindere a capacității stadionului.

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a vizitat, miercuri, șantierul de la Stadionul  „Francisc Neumann-UTA“, unde, în aceste zile se montează structura de rezistență a acoperișului la tribuna II.

„Structura este una deosebită ca deschidere și conformație tehnică. Vorbim despre o deschidere la arc de 120 m (o premieră la nivel național). Toată structura metalică de acoperiș pentru tribuna II cântărește 147 t. Este și motivul pentru care au apărut unele probleme logistice de transport, iar unele elemente au necesitat asamblare la fața locului. Cinci macarale au lucrat concomitent pentru montarea tuturor elementelor structurii. Urmează amenajarea cele două peluze, iar  ultimul pas este tribuna  principal“, se menționează într-un comunicat de presă remis de Primăria Arad.

Conform sursei citate, până acum, constructorii au desfășurat lucrări la subsolul clădirii principale, dar și la cele patru gradene.

„Antreprenorul estimează că până la finele acestui an va finalizată etapa de extindere a capacității stadionului“, se mai menționează în comunicatul de presă.

„Când stadionul va fi finalizat și recepționat vom putea găzdui atât competiții sportive cât și evenimente culturale de dimensiuni mari. Tot ce înseamnă locuri în tribună înseamnă locuri acoperite, întreg stadionul este proiectat cu acoperiș. Acesta este creat după o structură identică, cu cea de la Cluj”, a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Lucrările de modernizare a stadionului municipal „Francisc Neumann – UTA“ din Arad au început în iunie 2014, și urmau să fie finalizate în termen de 3 ani.

Contractul de execuție a lucrărilor a fost încheiat cu firma SC Tehnodomus SA Arad, care a câștigat licitația, la care au participat trei firme, cu o ofertă în valoare de 32.733.275 lei (TVA inclus).

Anul trecut, în luna aprilie, primarul Falcă a declarat că prima competiție organizată pe Stadionul „Francisc Neumann –UTA“, ar putea fi organizată în toamna anului 2017.

Câteva luni mai târziu, în luna august, viceprimarul Călin Bibarț anunța că lucrările la Stadionul „Francisc Neumann – UTA“ sunt în grafic, iar primele meciuri de fotbal oficiale vor putea fi reluate la începutul sezonului competițional 2017-2018.

În urma lucrărilor de modernizare, capacitatea tribunelor va creşte de la 7.000 de locuri la peste 12.500, dintre care 2.798 la tribuna oficială şi la tribuna I, 3.982 locuri la tribuna a II-a, şi câte 2.902 la peluzele Nord şi Sud.

Tribunele vor fi acoperite integral cu folie textilă, care va fi montată pe o structură metalică spaţială.

Vor exista 15 puncte de acces în stadion, iar sub peluza din Sud va exista un mini-hotel, destinat cazării pe termen scurt a echipelor oaspete şi a personalului auxiliar, dar şi un restaurant.

De asemenea, la intrarea principală în stadion va fi amenajat muzeul sportului arădean.

În zona stadionului va fi amenajată o parcare cu 300 de locuri pentru autoturisme şi 20 de locuri pentru autocare.

CITITI SI:

Meciurile pe stadionul UTA, reluate în 2017

VEZI când vor fi reluate meciurile pe stadionul UTA

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.