Ziarul electronic al arădenilor

Modernizarea clădirii Complexului Muzeal, inclusă în patrimoniul Consiliului Județean Arad

Consiliul Județean Arad a modernizat Palatul Cultural, partea care găzduiește Complexul Muzeal Arad, pentru a pune și mai mult în valoare patrimoniul istoric al Muzeului, a expozițiilor pe care le deține instituția.

Prin votul consilierilor județeni, patrimoniul Consiliului Județean a fost întregit cu valoarea acestor lucrări de modernizare, în cuantum de 3.037.361,85 lei.

„Am contribuit la modernizarea Palatului Cultural, partea care găzduiește Complexul Muzeal Arad. Este o clădire-simbol a Aradului, element important al patrimoniului arhitectural și cultural arădean. Restaurarea elementelor decorative a fost realizată prin respectarea tuturor exigențelor date de istoricul și arhitectura Palatului”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Lucrările efectuate au constat în reabilitarea fațadelor, a elementelor structurale ale acoperișului, recondiționarea tencuielilor și finisajelor deteriorate, precum și reparare sau înlocuire a profilelor, ornamentelor și elementelor din piatră.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.