Ziarul electronic al arădenilor

Miza pe arădeanul Copil (P)

Tenismenul Marius Copil este vârful de lance al României în confruntarea din Cupa Davis contra Belarusului, care va avea loc în acest weekend.

Întâlnirea programată la Minsk, în primul tur al Grupei 1 valorice a zonei Europa-Africa, este una importantă în tentativa României de a reveni în elita tenisului mondial.

În urmă cu 12 ani, cele două echipe se înfruntau la cel mai înalt nivel, în Grupa Mondială, iar România se impunea cu 3-2 grație punctelor aduse de actualul căpitan nejucător Andrei Pavel și de Victor Hănescu.

De data aceasta, liderul echipei este arădeanul Copil, cel mai bine clasat jucător la simplu dintre cei implicați în acest duel – locul 129 ATP. Tenismenul în vârstă de 26 de ani a ajuns pe această poziție după o evoluție foarte bună în partea a doua a anului trecut, când a jucat sferturi de finala la Antwerp, pentru ca apoi să câștige turneul challenger de la Budapesta și să ajungă ulterior în finala unei competiții similare, la Bratislava. Anul 2017 nu a început la fel de promițător pentru jucătorul din Arad, care a înregistrat două victorii și trei înfrângeri până acum.

Partida din Cupa Davis este un bun prilej pentru Copil ca să arate că nu întâmplător a ajuns apoape de Top 100 ATP, dincolo de dorința sa de a ajuta echipa să meargă mai departe.

Arădeanul va trebui să gestioneze presiunea care apasă pe umerii săi, având în vedere că, pe lângă cele două partide de la simplu, este așteptat să facă pereche la dublu cu Horia Tecău, întrucât partenerul tradițional al acestuia din urmă, Florin Mergea, este indisponibil.

Copil va trebui să depună un efort considerabil, întrucât el întruchipează marile speranțe pe care România și le pune în această întâlnire.

„Am venit aici cu o echipă mare, suntem optimiști și știm că este un meci foarte important pentru noi”, a spus încrezător Pavel la sosirea la Minsk. România va mai conta la simplu pe Adrian Ungur, cel care ocupă în prezent locul 313 în ierarhia mondială. Jucătorul în vârstă de 32 de ani n-a participat în acest an decât la un turneu, challengerul de la Koblenz, acolo unde a bifat două victorii și două înfrângeri.

De la gazde, cel mai bine clasat jucător este Ilia Ivașka, aflat în prezent pe locul 175 ATP, însă vedeta echipei rămâne în continuare veteranul de 39 de ani Max Mirnîi, cel care ocupă locul 25 ATP la dublu și care a fost pentru o vreme partenerul lui Tecău.

Întâlnirea programată între 3-5 februarie se anunță una echilibrată, astfel că a da un pronostic este o misiune grea chiar și pentru amatorii de pariuri sportive care își iau informații și ponturi de pe site-uri de specialitate precum https://extra.bet365.com/news/ro/. Judecând după pozițiile în clasament ale jucătorilor, se poate spune că România pornește cu prima șansă, însă în Cupa Davis gazdele sunt avantajate de terenul propriu, având în vedere atmosfera pe care o fac suporterii.

Faptul că se va juca indoor pe o suprafață hard este totodată un avantaj pentru Copil, al cărui serviciu ar putea face diferența. Mult succes!

foto: www.flickr.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.