Ziarul electronic al arădenilor

Mircea Geoană a lansat proiectul „România noastră“ şi anunţă un nou guvern

geoanaSenatorul Mircea Geoană a lansat, duminică, un nou proiect social-democrat intitulat „România noastră“, susţinând că această iniţiativă va schimba majoritatea în Parlament, iar în luna martie va fi instalat un nou Guvern.

Geoană a spus că propune noul proiect în locul “sultanatului politic al lui Victor Ponta”.

Iniţiatorii acestui proiect sunt: parlamentarii Cătălin Croitoru, Florentin Gust, Petre Petrescu, Dumitru Chiriţă, Valer Marian, Oana Niculescu Mizil, Radu Popa, Dan Tătaru, dar şi primarul sectorului 5 Marian Vanghelie.

Geoană a spus că îi aşteaptă pe cei din PSD alături de el, condiţia fiind repectarea principiilor proiectului său. El a mai spus că “România noastră” va fi la guvernare şi va obţine un scor “extraordinar de bun” la alegerile parlamentare.

“După o matură şi serioasă gândire am înţeles că, dacă vrem să dăm o şansă noii stângi, nu putem construi pe o temelie putredă. (…) Cum poate cineva să accepte ca principalul partid al stângii sa fie un partid complet nedemocratic?”, a spus Geoană.

„Sultanatul politic Ponta se va încheia în câteva săptămâni şi este o mare eliberare pe care o vom da acestei ţări şi celor care votează social-democraţia. (…) Ponta este ca şi plecat, la revedere, problema este ce punem în loc“, a mai spus Geoană.

Mircea Geoană a enumerat cinci principii fondatoare care stau la baza noului proiect.

Astfel, el doreşte coborârea pragului de semnături de la 100.000 la 10.000 pentru cetăţenii care doresc să iniţieze proiecte legislative şi de la 500.000 la 100.000 pentru modificarea Constituţiei, „pentru a permite românilor să promoveze legea fundamental“.

Un al treilea principiu este iniţierea unui proiect de lege conform căruia, înainte de orice numire în funcţii executive sau la orice candidatură politică, să existe un control din partea ANI, DNA, SRI.

Ultimele două principii se referă la criteriul de profesionalism şi la introducerea indexului de progres social în statistici.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.