Ziarul electronic al arădenilor

Minoră prinsă sub tramvai, în zona Teatrului

O elevă de aproximativ 12 ani a fost lovită, joi, de un tramvai, în zona stațiilor de tramvai de la Teatru, iar minora a rămas blocată sub mijlocul de transport, fiind nevoie de intervenția pompierilor.

Unii dintre cei prezenți la locul accidentului au spus că fata manevra telefonul mobil, nefiind atentă la ce se întâmplă în jurul ei. De asemenea, unii martori au spus că minora ar fi traversat trecerea de pietoni din zonă pe culoarea roșie a semaforului.

Minora era însoţită de o colegă, care însă nu a traversat şi a rămas în urmă.

Roţile tramvaiului nu au trecut peste fată, care a rămas blocată sub cabina vatmanului, însă medicii care au preluat victima au afirmat că aceasta are numeroase fracturi şi traumatisme interne şi externe.

La locul accidentului s-au ajuns echipaje ale Ambulanţei şi ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

„Detașamentul de Pompieri Arad a intervenit cu 3 echipaje pentru salvarea unei fete de 12 ani prinsă sub tramvai. Intervenția a presupus ridicarea tramvaiului cu ajutorul cilindrilor hidraulici și a pernelor din dotarea autospecialei descarcerare. A fost decupată o parte a tramvaiului. Subofițerii au intrat sub tramvai cu o targă-lopată, au fixat victima și aceasta a fost scoasă în viață și predată către echipajul SMURD. Intervenția a durat aproximativ 15 minute. A fost una din cele mai grele și reușite intervenții“, a declarat George Pleșca, purtător de cuvânt al ISU Arad.

Poliţiştii fac cercetări in rem pentru vătămare corporală din culpă, urmând să stabilească împrejurările producerii accidentului.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.