Ziarul electronic al arădenilor

Minoră găsită ascunsă într-un microbuz, la PTF Vărșand

1O adolescentă, în vârstă de 15 ani, a fost găsită ascunsă într-un microbuz, încercând să treacă ilegal frontiera româno-maghiară pe la PTF Vărșand, pentru a ajunge în Spania.

Minora a fost depistată când la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand s-a prezentat pentru a ieși din țară Ionuț C., în vârstă de 19 ani, din județul Dolj. Tânărul conducea un microbuz Ford, înmatriculat în Spania, în care se mai aflau și părinții acestuia, Florin C. și Alina C.

Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit o adolescentă, care era ascunsă între banchetele din spate ale mașinii, acoperită cu o pătură.

„Polițiștii de frontieră au demarat cercetările, ocazie cu care s-a constat că persoana în cauză este M.D.C., în vârstă de 15 ani, domiciliată pe raza județului Dolj, care a declarat că a recurs la această metodă deoarece dorea să ajungă în Spania, împreună cu iubitul ei, șoferul microbuzului, pentru a-și găsi de lucru și nu avea acordul părinților pentru a pleca din țară“, se menționează într-un comunicat de presă remis de Poliția de Frontieră.

Polițiștii de frontieră au întrerupt călătoria persoanelor în cauza și au întocmit actele de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la trecere ilegală a frontierei de stat, respectiv pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

2

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.