Ziarul electronic al arădenilor

Minoră bolnavă de leucemie, obligată să se prostitueze

Procurorii DIICOT au reţinut cinci bărbaţi acuzaţi că racolau şi chiar răpeau persoane majore şi minore pe care le obligau să practice prostituţia, una dintre victime fiind bolnavă de leucemie.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, Alin Babei, Bebi Cîltea, Vasile Hurmuz, Onur Yevsukof şi Alexandru Farisău sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi trafic de minori.

Anchetatorii susţin că, din anul 2016, cei cinci bărbaţi nu au avut un loc de muncă stabil, ocupându-se împreună sau separat de exploatarea a 6 victime majore şi 3 victime minore, acestea fiind doar o parte dintre victimele identificate până în prezent.

Ca mod de operare, victimelor li se propunea începerea unei relaţii de prietenie sau de concubinaj, după care, sub pretextul unor necesităţi de ordin financiar, prin constrângere, prin inducere în eroare şi uneori prin răpire, inculpaţii le determinau să practice prostituţia cu diferiţi clienţi de pe raza mai multor localităţi din România, existând date că unele dintre acestea au fost transportate şi în străinătate.

Bărbaţii aveau în grijă câte una-două victime, pe care le plasau/adăposteau în apartamente închiriate în regim hotelier pe raza oraşelor Focşani, Bucureşti, Iaşi, Bacău, Alba Iulia, Sibiu, Arad, Timişoara şi Constanţa. Apartamentele erau închiriate urmare a anunţurilor din presa online, preţul unei nopţi de chirie fiind între 100 şi 150 de lei.

După ce fetele erau instalate într-un astfel de apartament, se proceda la efectuarea de fotografii în care victimele apăreau îmbrăcate sumar, iar imaginile erau publicate în mediul online împreună cu un număr de telefon.

Pentru a conlucra în mod cât mai eficient, inculpaţii îşi transferau victimele de la unul la altul, supraveghindu-le în mod regulat prin rotaţie, se ajutau între ei prin cazarea victimelor în aceleaşi apartamente sau apartamente apropiate, discutau despre sumele de bani care rezultau dintr-o astfel de activitate, despre modul şi despre locaţiile care erau mai profitabile în anumite perioade.

„Unele dintre victime erau agresate fizic atunci când acestea nu îşi dădeau suficient silinţa pentru a întreţine relaţii sexuale cu diferiţi clienţi în scopul obţinerii de bani, exemplificatoare fiind situaţia unei victime minore, bolnavă de leucemie de mai mulţi ani, însă cu toate acestea a fost constrânsă, în special de către inculpatul Yevsukof Onur, să practice prostituţia în folosul său“, susţin procurorii.

Anchetatorii mai spun că Vasile Hurmuz şi Yevsukof Onur au racolat prin constrângere şi răpire o victimă minoră, cu care au întreţinut relaţii sexuale fără consimţământul acesteia, prin agresiuni fizice şi administrare de droguri.

Cei cinci inculpaţi au fost prezentaţi Tribunalului Vrancea cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.