Ziarul electronic al arădenilor

Ministrul Transporturilor, la Arad. VEZI ce vrea Falcă de la el

Gara-Arad1Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, va fi prezent joi, la Arad, pentru a vizita Stația CFR Arad, unde au fost finalizate lucrările de modernizare, iar primarul Gheorghe Falcă a anunțat că îi va prezenta câteva dintre proiectele de investiții propuse de municipalitate.

Conform programului prezentat de Ministerul Transporturilor, Dan Costescu va ajunge la Stația CFR Arad în jurul orei 10, unde se va face o prezentare a investiției privind reabilitarea liniei CF Frontieră – Curtici – Simeria, parte componentă a coridorului IV Paneuropean pentru circulaţia trenurilor cu viteza maximă de 160 km/h.

Valoarea lucrărilor pe tronsonul Frontieră (Curtici) – Arad – Km 614, pe culoarul IV Paneuropean, în lungime de 41 kilometri este de 1,38 miliarde de lei. Investiţia în Stația CFR Arad depăşeşte 330 milioane de lei.

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a spus, miercuri, că a avut deja o întâlnire, la București, cu ministrul Transporturilor.

„Am discutat despre vizita dânsului la Arad, despre infrastructura din municipiu şi i-am transmis că nu suntem mulţumiţi de stadiul lucrărilor la linia de cale ferată Curtici – Arad – Vladimirescu. I-am transmis că relaţia Aradului cu Ministerul a fost una dificilă, deoarece, din 2012, Guvernul României, domnul Ponta şi liderii politici locali au blocat realizarea celor două pasaje peste centură. L-am rugat pe domnul ministru să ne prezinte o soluţie pentru finalizarea acestor două pasaje. Am primit promisiuni că dânsul le va prezenta arădenilor în ce stadiu este procedura de licitaţie pentru constructorii care vor finaliza lucrările la cele două pasaje şi că în bugetul pe anul 2016 vor exista bani pentru finalizarea pasajelor“, a declarat Gheorghe Falcă.

Primarul a mai menționat că îl va informa pe ministrul Transporturilor despre necesitatea construirii unei centuri în Sud-Estul municipiului Arad, plecând din cartierul Aradul Nou, de la autostradă, spre Sânicolaul Mic şi Fântânele, apoi, traversând Mureşul cu un pod şi ajungând în intersecţia de la fostul Combinat Chimic.

„Noi vom realiza un studiu de fezabilitate pentru această centură şi o să vedem dacă o să reuşim să obţinem finanţare europeană prin Programul Operaţional Regional, dacă nu este obligaţia ministerului să finanţeze această investiţie. Mai avem câteva avize de primit de la Ministerul Transporturilor şi de la CFR şi toate acestea se vor regăsi într-o mapă care va fi prezentată ministrului, pentru a urgenta obţinerea acestora în vederea începerii lucrărilor la aceste obiective“, a mai spus primarul Gheorghe Falcă.

După vizita de la Arad, ministrul Transporturilor se va deplasa la șantierul tronsonului de autostradă Timișoara – Lugoj, lotul II, intrarea dinspre Timișoara.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.