Ziarul electronic al arădenilor

Ministrul Transporturilor, la Arad. Soluții pentru pasaje și Aeroport

14889919_10154763354032472_345445021747581837_oMinistrul Transporturilor, Sorin Petru Bușe, a făcut, joi, o vizită la Arad, unde s-a întâlnit cu reprezentanții Primăriei și Consiliului Județean, printre subiectele abordate fiind și cele două pasaje aflate în construcție pe centura municipiului, precum și Aeroportul.

Împreună cu reprezentanții Primăriei și ai Consiliului Județean, ministrul a vizitat Aeroportul și cele două pasaje de pe centura Aradului, unde lucrările au fost abandonate în 2012.

„În urma discuțiilor cu autoritățile locale s-a stabilit că lucrările pentru finalizarea pasajelor vor fi executate în regie proprie de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, fiind estimate să dureze aproximativ 7 luni. Pentru Aeroportul Arad s-a decis începerea procedurilor de fuziune cu Aeroportul Timișoara, pentru dezvoltarea unui aeroport regional în subordinea Ministerului Transporturilor“, se menționează într-un comunicat de presă remis de Primăria Arad.

Un alt obiectiv al vizitei a fost predarea către administrația arădeană a studiului de fezabilitate realizat de Minister pentru centura de S-E a municipiului Arad. Predarea a avut loc la sediul Primăriei Arad.

În cadrul întâlnirii s-a stavilit că, Consiliul Județean, împreună cu Primăria Arad și primăriile comunelor Fântânele și Vladimirescu, vor accesa fonduri europene pentru construcția noii șosele ocolitoare a municipiului, care va face legătura între autostrada A1 Arad-Timișoara și DN7 Arad-Deva.

Prin construcția acestei noi șosele, centura ocolitoare de municipiului Arad se va închide în inel complet.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.