Ziarul electronic al arădenilor

Ministrul Educației, întrebat despre finalizarea lucărilor la noul Palat al Copiilor din Arad

Deputatul Florin Tripa se arată îngrijorat de soarta noului Palat al Copiilor din Arad şi în consecinţă a adresat, pe această temă, o întrebare pe linie parlamentară ministrului Educației Naționale, Valentin Popa.

În nota sa oficială către minister, deputatul de Arad doreşte să ştie motivele pentru care această investiție este blocată și de nu ce se alocă sumele necesare finalizării clădirii.

„Este normal ca la 10 ani distanţă de la aprobarea investiţiei pentru ridicarea unui nou «Palat al Copiilor» din Arad să cunoaştem cu exactitate motivele pentru care clădirea în cauză nu este dată în folosinţă nici măcar până în acest moment.

Ştim cu toţii, în special cei care avem copii de vârstă şcolară, cât de important este un asemenea edificiu în plan educaţional. Vorbim despre o construcţie care poate găzdui activităţile creative şi recreative a 2.500 – 3.000 copii. Aradul are nevoie în mod imperativ de finalizarea acestei investiţii, în condiţiile în care o parte din lucrare este deja executată.

Este şi raţiunea pentru care am deschis o linie de dialog pe cale oficială cu ministrul Educației Naționale, şi anume lămurirea tuturor aspectelor care au dus la blocaj şi subfinanţare, totul în ideea rezolvării acestei probleme a comunităţii arădene. În momentul în care voi primi un răspuns oficial, conform celor solicitate în întrebarea parlamentară, îi voi informa pe cetăţeni exact cum stau lucrurile”, afirmă deputatul PSD Arad Florin Tripa.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de Presă al PSD Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.