Ziarul electronic al arădenilor

Ministrul de Interne acuză jurnaliştii că au instigat cetăţenii pe reţelele de socializare

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, şi-a început, joi, conferinţa de presă prezentând o listă a unor persoane, jurnalişti şi politicieni, despre care a spus că s-au implicat în promovarea online a acţiunilor de protest şi că “pe site-urile de socializare au fost postate inclusiv adrese de domiciliu ale unor lideri politici şi numerele de telefon ale miniştrilor, fapt care a accentuat presiunea străzii şi a crescut gradul de emoţie negativă”.

“Ieri (miercuri, n.r.), acţiunile de protest au fost promovate pe reţele de socializare, în special pe pagina grupului Corupţia ucide, prin evenimente sub titulatura „Nu legii graţierii şi amnistiei”. Cu această ocazie, am remarcat implicarea unor personalităţi publice, formatori de opinie sau membri ai unor formaţiuni politice pentru susţinerea acestor proteste în stradă”, a declarat Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, la începutul conferinţei de presă.

Carmen Dan a precizat şi numele acestora: Mircea Marian, Ovidiu Vanghele, Robert Turcescu, Emilia Şercan, Lucian Mândruţă, Nicuşor Dan, Clotilde Armand, Cătălin Tolontan sau Andrei Gheorghe.

Ministrul a adăugat că adresele unor lideri politici, dar şi numerele de telefon ale miniştrilor au fost făcute publice pe reţelele de socializare, cu toate că acestea sunt date cu caracter personal, protejate prin lege.

“Ne-am confruntat cu situaţia în care, pe site-urile de socializare au fost postate adrese de domiciliu ale unor lideri politici şi numerele de telefon ale miniştrilor, fapt care a accentuat presiunea străzii şi a crescut gradul de emoţie negativă. Respectivele informaţii erau protejate de legea datelor cu caracter personal, cu toate acestea, ele au devenit publice. Şi eu am fost una dintre persoanele care au avut telefonul blocat din cauza acestor mesaje şi telefoane repetate”, a precizat ministrul Afacerilor Interne.

sursa: news.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.