Ziarul electronic al arădenilor

Ministrul Apărării s-a întâlnit cu Dimitrie Muscă, la Curtici

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, s-a întâlnit cu Dimitrie Muscă, directorul general al Combinatului Agroindustrial Curtici, tema principală a discuțiilor fiind pesta porcină africană, boală periculoasă ce se manifestă la suine și care nu se poate trata.

Întâlnirea dintre cei doi a avut loc sâmbătă, la Curtici, iar ministrul Apărării a anunțat că a preluat propunerile crescătorilor de porci din județul Arad, acestea urmând să fie prezentate premierului Viorica Dăncilă.

„În dubla calitate de senator de Arad, dar și de ministru în Cabinetul Dăncilă, am avut o întâlnire de analiză foarte bună cu domnul director general Dimitrie Muscă, la sediul Combinatului Agroindustrial Curtici, pe tema situației îngrijorătoare generată de pesta porcină africană. Împreună am abordat această problemă și telefonic cu domnul ministru Ioan Deneș (ministrul Apelor şi Pădurilor – n.r.). Atât eu, cât și ministrul Deneș am informat despre eforturile pe care Guvernul României le face în vederea limitării efectelor, dar și a apariției de noi focare de pestă. Am preluat, totodată, propunerile crescătorilor de porci din Arad, urmând să le prezint doamnei premier Viorica Dăncilă, în cursul zilei de luni“, a anunțat ministrul Apărării, Mihai Fifor.

Recent, Dimitrie Muscă a afirmat că este convins că „autoritățile nu vor să intervină în rezolvarea acestei probleme, a pestei porcine africane, care deja bagă spaima în crescătorii mari de porci, dar și în micii gospodari“.

„Nu se vrea să se intervină! Nu ştiu ce mână criminală există pentru că soluţia este simplă: trebuie împuşcaţi toţi mistreţii. Eu cred că cei responsabili trebuie să se trezească şi să realizeze că vorbim despre distrugerea unei economii, a unui sector şi până la urmă chiar a unei ţări“, a declarat Dimitrie Muscă, potrivit agrointel.ro.

Muscă a mai afirmat că autorităţile europene sunt total indiferente la faptul că România nu va mai avea carne de porc, ba, mai mult, crede că este o manevră a UE pentru ca România să devină o piaţă de desfacere. „Europa şi-a atins ţelul. vorbim despre o mână criminală care vrea să ne transforme într-o piaţă de desfacere, iar zootehnia României să devină istorie“, a mai afirmat directorul general al Combinatului Agroindustrial Curtici.

foto: Facebook/Mihai Fifor

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.