Ziarul electronic al arădenilor

Ministrul Agriculturii, în vizită la Chișineu Criș

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a fost prezent, vineri, în oraşul arădean Chişineu-Criş pentru a se întâlni cu fermieri din zonă şi pentru a inaugura un nou centru local APIA.

Petre Daea și-a început vizita la sediul Primăriei Chişineu Criş, unde s-a întâlnit cu membrii Consiliului Local şi cu conducerea Primăriei, la întâlnire participând senatorul PSD Mihai Fifor, ministrul Apărării Naţionale, precum şi deputaţii PSD Dorel Căprar şi Florin Tripa.

Ministrul a vizitat apoi noul sediu al Centrului Local al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Arad, unde s-a întâlnit şi a stat de vorbă cu fermierii din oraş şi întreaga zona deservită de centru, care şi-au spus păsurile.

Următoarele obiective vizitate au fost Grădiniţa cu program prelungit şi program normal din oraşul Chişineu Criş şi Asociaţia Agricolă Pădureni, ce are un efectiv de 150 de capete bovine, din care 80 de vaci de lapte.

Ultimul punct al programului l-a constituit vizitarea fabricii de maşini agricole Maschio Gaspardo Romania, cu sediul în oraşul Chişineu Criş, unul dintre cei mai mare producător de maşini agricole din ţară, care a avut în 2017 o cifră de afaceri de circa 46,7 milioane euro şi care împlineşte în curând 15 ani de la înfiinţare.

În timpul vizitei, ministrul Agriculturii a vorbit și despre Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Creşterea Bovinelor de la Arad, axată pe speciile autohtone Brună şi Bălţată Românească. Daea a spus că MADR intenţionează să transforme Stațiunea într-un centru de nivel naţional pentru aceste două specii de bovine.

Tot la Chișineu Criș, ministrul Agriculturii a declarat că susţine ideea stabilirii unei zile naţionale a gastronomiei. „Sigur ar ajuta agricultura şi promovarea produselor româneşti. Trebuie să ne promovăm pe noi, pe românii noştri, ţara noastră”, a spus ministrul Agriculturii.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.