Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Militar american, curentat în Stația CFR Curtici

Un militar american, care însoţea un convoi ce părăsea România, după un exerciţiu NATO, a ajuns la Spitalul Clinic de Urgenţă Arad cu arsuri pe corp, după ce s-a urcat pe un vagon de tren şi s-a curentat, autorităţile luând în calcul să-l mute pe bărbat la un spital din Germania.

Incindentul a avut loc, marţi, în gara punctului de trecere a frontierei Curtici din judeţul Arad, după efectuarea verificărilor de frontieră.

Conform unor informaţii din cadrul anchetatorilor, militarul american însoţea un convoi militar care părăsea România în urma unui exerciţiu militar NATO.

Deocamdată nu se ştie din ce motiv militarul s-a urcat pe vagonul trenului, unde se aflau fire de curent.

La faţă locului a fost chemat echipaj SMURD, care l-a transportat pe militar la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Surse medicale au precizat că soldatul are arsuri de gradul doi pe 80 la sută din corp, iar autorităţile iau în calcul să-l transfere la un spital din Germania.

În acest caz, autorităţile din Arad au anunţat Ambasada Statelor Unitate ale Americii la Bucureşti.

În ultimele zile mai multe convoaie cu tehnică militară au părăsit România, prin judeţul Arad, atât pe cale rutieră, cât şi aeriană şi feroviară, după ce au participat la un mare exerciţiu NATO.

UPDATE

Procurorii Parchetului Militar Timişoara au deschis un dosar de cercetare în cazul militarului american rănit, marţi, în Gara Curtici, din Arad, după ce s-a urcat pe un vagon şi s-a curentat. Bărbatul are arsuri pe aproape jumătate din corp şi este intubat.

Prim-procurorul Parchetului Militar Timişoara, Radu Ilina a declarat că se fac cercetări pentru a se stabili motivul şi condiţiile în care militarul s-a dus până la ultimul vagon al trenului şi s-a urcat pe el.

„Nu se cunosc împrejurările exacte ale electrocutării sale, sunt întreprinse însă cercetări foarte atente pentru a se stabili motivul şi condiţiile în care militarul american s-a deplasat până la nivelul ultimului vagon al trenului. A fost depistat de către un militar român aflat în serviciul de pază şi supraveghere a acestui convoi şi într-un timp foarte scurt i s-au acordat toate îngrijirile necesare”, a declarat Ilina.

Sursa citată a arătat că starea militarului american este stabilă, dar intubat, la Secţia Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad cu diagnostic „electrocuţie şi arsură prin flamă electrică” pe aproape jumătate din suprafaţa corpului. Totodată, în urma căderii de la înălţime, bărbatul a suferit şi o lovitură puternică la cap.

Militarul american are 31 de ani şi a fost rănit, marţi, în Gara Curtici, unde se alfă punctul de trecere a frontierei feroviare Curtici de la graniţa României cu Ungaria.

sursa: Mediafax

UPDATE 2

Militarul american care s-a curentat în Gara Curtici, marţi după-amiază, în timp ce însoţea un convoi cu blindate, este în stare stabilă şi a fost transferat, miercuri, la un spital din Germania, el fiind preluat de o aeronavă care a decolat de la Timişoara.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.